Firmă care a produs peste 1,2 milioane de litri de vin contrafăcut, cercetată pentru evaziune

O firmă din Galaţi care în şapte luni a produs peste 1,2 milioane de litri de vin contrafăcut, pe care l-a vândut unor comercianţi din 16 judeţe, este cercetată pentru evaziune fiscală, din depozitul societăţii fiind confiscaţi 25.375 de litri de vin care conţinea 9% alcool etilic, apă şi coloranţi.

1568 afișări
Imaginea articolului Firmă care a produs peste 1,2 milioane de litri de vin contrafăcut, cercetată pentru evaziune

Firmă care a produs peste 1,2 milioane de litri de vin contrafăcut, cercetată pentru evaziune

Poliţişti de la investigarea fraudelor şi specialişti de la Ministerul Agriculturii au făcut, în perioada 1-3 august, controale la societatea comercială din Galaţi, unde existau indicii că se produce vin contrafăcut.

"În urma verificărilor efectuate a reieşit că societatea respectivă ar fi produs, în cursul anului 2013, peste 1.250.000 de litri de vin de diferite sortimente, ce ar fi fost contrafăcut şi pe care l-ar fi comercializat la agenţi economici din peste 16 judeţe", se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliţiei Române.

În urma controlului făcut în depozitul societăţii comerciale au fost găsiţi 25.375 de litri de vin, roşu şi alb, de diferite sortimente, ambalat în pet-uri de câte unu şi doi litri.

"Din verificările efectuate s-a stabilit că aceste produse vinicole conţin alcool etilic în proporţie de 9%, de altă natură decât cel provenit din fermentarea naturală a strugurilor sau a mustului de struguri, apă exogenă precum şi alte substanţe chimice pentru colorare şi gust", a precizat Poliţia Română.

Anchetatorii fac cercetări în această cauză pentru evaziune fiscală, pentru infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal referitoare la producţia, depozitarea, marcarea şi comercializarea băuturilor alcoolice, precum şi pentru infracţiuni specifice Legii viei şi vinului în sistemul comunitar.

Prejudiciul produs bugetului de stat de către firma din Galaţi a fost estimat la peste 800.000 de lei.

Întreaga cantitate de vin a fost confiscată, urmând ca aceasta să fie denaturată de specialiştii Ministerului Agriculturii.

Totodată, poliţiştii au găsit în interiorul antrepozitului fiscal autorizat pentru producţia de vin şi o societate comercială care deţinea pe stoc importante cantităţi de glucoză şi glicerină, ingrediente ce pot fi utilizate pentru contrafacerea vinului. Cercetările vor fi extinse şi cu privire la funcţionarea în cadrul unui antrepozit fiscal a unui agent economic neautorizat.

Poliţiştii vor propune autorităţii specializate din Ministerul Finanţelor suspendarea şi ridicarea autorizaţiei de antrepozit fiscal a societăţii comerciale, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici