Fiul impresarului Marcel Popescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraude informatice

Adrian Popescu, zis "Schilaci", fiul impresarului de fotbal Marcel Popescu, trimis în judecată, alături de alte zece persoane, în luna august a anului trecut, pentru fraude informatice, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Dolj, decizia nefiind definitivă.

317 afișări
Imaginea articolului Fiul impresarului Marcel Popescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraude informatice

Fiul impresarului Marcel Popescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraude informatice (Imagine: Catalina Filip / MediafaxFoto)

Adrian Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Tribunalului Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alături de acesta au primit pedepse cu închisoarea şi ceilalţi zece membri ai reţelei, cea mai mare pedeapsă fiind de cinci ani şi şase luni. În cazul unora dintre aceştia, instanţa a decis şi pedepse cu executare.

Cei 11 sunt acuzaţi de spălare de bani, falsificare a instrumentelor de plată în formă continuată şi pentru punere în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Adrian Popescu şi alte zece persoane au fost arestate în august 2011 după mai multe descinderi făcute de procurorii DIICOT în Craiova, Bucureşti, Galaţi şi Constanţa. Acţiunea DIICOT viza destructurarea a două grupări care comercializau dispozitive de tip skimming, folosite ulterior pe teritoriul Italiei, fiind amplasate pe mai multe POS-uri.

Atunci, procurorii au ridicat în urma percheziţiilor la cele 35 de domicilii vizate, aparatură electronică, mai multe bunuri, şi au dispus confiscarea sumei de 150.000 de dolari. Prejudiciul cauzat de membrii grupului a fost estimat la peste 300.000 de euro.

Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici