Fiul lui Sile Cămătaru: Am împrumutat bani, dar anterior intrării în vigoare a legii cămătăriei

Fiul lui Sile Cămătaru, Marius Balint, a recunoscut, joi, la Tribunalul Bucureşti, că a împrumutat bani unor persoane, dar că a încetat împrumuturile odată cu intrarea în vigoare a legii împotriva cămătăriei.

269 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Sile Cămătaru: Am împrumutat bani, dar anterior intrării în vigoare a legii cămătăriei

Fiul lui Sile Cămătaru: Am împrumutat bani, dar anterior intrării în vigoare a legii cămătăriei (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat în discuţie, joi, recursul procurorilor împotriva deciziei instanţei inferioare de a-l judeca în libertate pe Marius Balint, cunoscut drept "Mario", acuzat de cămătărie.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Marius Balint a recunoscut că a împrumutat bani, dar la cerere.

"Niciodată nu am oferit bani, tot timpul am fost căutat, mi-au fost ceruţi bani. Eu le dădeam bani pentru că mă implorau. Le trebuiau aceşti bani pentru a fi daţi mai departe altora, care îi terorizau. De mic copil am făcut şi eu (...) Am vândut parfumuri, mi-am strâns nişte bani. Nu am mai dat bani după ce a intrat în vigoare legea. Tatăl meu (Sile Cămătaru - n.r.) nu m-a învăţat niciodată de rău. Mi-a spus întotdeauna să-mi văd de treaba mea, să merg la şcoală. Îmi zicea «Uite ce s-a întâmplat cu mine»", a spus în faţa completului de trei judecători Marius Balint.

Avocatul acestuia a declarat în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti că instanţa de fond, care a judecat propunerea de arestare preventivă, a spus că dosarul fiului lui Sile Cămătaru este primul caz de cămătărie cu care a fost sesizat.

Avocatul a susţinut, în apărarea clientului său, că în cazul lui Marius Balint nu există elementele constitutive ale infracţiunii de cămătărie.

"Referatul cu propunere de arestare preventivă nu este motivat. Sunt fundamentate într-o devălmăşie, după toate faptele, toţi inculpaţii, iar despre el este doar o frază. Nu există infracţiunea de cămătărie", a spus apărătorul.

Totodată, acesta a adăugat că Marius Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei şi că "încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru".

Judecătoria sectorului 4 a decis în urmă cu o săptămână că Marius Balint, fiul lui Sile Cămătaru, poate fi cercetat în libertate. El fusese reţinut cu două zile în urmă, alături de Nuredin Beinur şi un alt locotenent al lui Vasile Balint într-un dosar de proxenetism, evaziune fiscală, furt şi alte infracţiuni cu violenţă.

Unul dintre motivele pentru care Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Cămătaru a fost acela că tânărul este acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism, furt, evaziune fiscală sau înşelăciune. Un alt motiv este că fapta de care este acuzat, deşi "este o adevărată îndeletnicire" a tânărului, este recent incriminată, printr-o lege intrată în vigoare în 25 noiembrie.

Judecătorii au afirmat, totuşi, că tânărul, care s-a recomandat în faţa instanţei drept unic susţinător al familiei, ţine constant legătura cu tatăl său deşi acesta este arestat, ei vorbind constant la telefon despre camătă.

De la Marius Cămătaru a împrumutat bani cu camătă şi un elev de la "Jean Monnet", Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat în legătură cun un accident rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici