Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, reţinut pentru 24 de ore de procurori

Fiul senatoarei Sorina Plăcintă a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de către procurorii bucureşteni, fiind acuzat de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, au declarat surse judiciare.

39 afișări
Imaginea articolului Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, reţinut pentru 24 de ore de procurori

Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, reţinut pentru 24 de ore de procurori

Răzvan Andrei Plăcintă a fost audiat de procurori în dosarul privind implicarea sa într-un accident, după ce s-a certat cu iubita sa, în plină stradă, conflict ce a degenerat.

Iniţial, tânărul a dat o scurtă declaraţie la spital, unde a ajuns după conflict, însă susţinerile sale au fost infirmate de martorii scandalului, astfel că a fost convocat la Parchet.

În urma audierii tânărului, procurorii au decis emiterea unei ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele său, urmând să propună instanţei arestarea preventivă a lui Răzvan Andrei Plăcintă.

Parchet: Andrei Plăcintă, acuzat de tentativă de omor, distrugere, lovire, ultraj, tâlhărie

Parchetul Tribunalului Bucureşti îl acuză pe Andrei Plăcintă - fiul senatoarei PDL, Sorina Plăcintă - de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, toate în legătură cu scandalul de luni.

În urma cercetărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Andrei Răzvan Plăcintă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, "constând în aceea că în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta", precizează Parchetul.

"În momentul în care în apărarea părţii vătămate au intervenit martorul M.M. şi partea vătămată S.N., învinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu acesta pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi; în aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată S.N. a căzut în faţa acesteia, iar învinuitul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste partea vătămată", se arată într-un comunicat, remis agenţiei MEDIAFAX, de către Parchetul Capitalei.

Sursa citată spune că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe învinuit, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

"Faţă de învinuit a fost luată măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore, măsura expirând la data de 8 decembrie 2010", arată Parchetul.

Avocatul lui Andrei Plăcintă: Ce s-a întâmplat nu reprezintă decât o ceartă între îndrăgostiţi

Avocatul lui Andrei Plăcintă a declarat jurnaliştilor, după reţinerea clientului său, că ceea ce s-a întâmplat, luni seara, nu reprezintă decât o ceartă între îndrăgostiţi, iar Parchetul "face prea mult caz" din aceasta.

Avocatul Daniel Oltean a declarat la ieşirea din Parchet că nu există probe care să contureze infracţiunea de tentativă de omor de care este acuzat Andrei Plăcintă şi că totul se rezumă la o ceartă între îndrăgostiţi.

El a refuzat să dea detalii, spunând că ancheta este la început, însă a precizat că speră ca instanţa, ţinând de contextul dat, să nu emită mandat de arestare preventivă.

Marţi, Parchetul Tribunalului Bucureşti a început urmărirea penală împotriva fiului senatoarei PDL Sorina Plăcintă, tânărul fiind acuzat de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tâlhărie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Acuzaţiile vin după ce Răzvan Andrei Plăcintă şi-a lovit iubita, apoi i-a sărit pe maşină, spărgând luneta şi oglinda, iar când a vrut să plece de la locul conflictului, a intrat cu autoturismul său într-un bărbat.

În scandal, telefonul tinerei a dispărut, astfel că Răzvan Andrei este pus sub acuzare şi pentru tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici