Florin Cîţu, mesaj pentru Ivan Patzaichin: Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România

„Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România”, este mesajul transmis de premierul Florin Cîţu la moartea canotorului Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european.

635 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, mesaj pentru Ivan Patzaichin: Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România

Florin Cîţu, mesaj pentru Ivan Patzaichin: Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România

„O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a transmis premierul Florin Cîţu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Decesul marelui sportiv a fost anunţat duminică dimineaţa de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: „E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

„Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit şi generos. Drum lin, Ivan! Veşnic în inimile noastre! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să îl ierte şi să odihnească!”, a scris COSR pe pagina ed Facebook.

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani. Acesta s-a născut la 26 noiembrie 1949 într-o familie de lipoveni, în satul Mila 23. El a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint. Sportivul a devenit ulterior antrenor, iar în ultimul timp se dedicase antreprenoriatului social, preocupat de promovarea sportului, mişcării în aer liber şi a ecoturismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici