Flutur merge şi în acest an la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va merge şi în acest an la Ierusalim, al treilea consecutiv, pentru a aduce Lumina de la Sfântul Mormânt, el făcând parte din delegaţia oficială a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

122 afișări
Imaginea articolului Flutur merge şi în acest an la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă

Flutur merge şi în acest an la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Gheorghe Flutur a confirmat, joi, corespondentului MEDIAFAX că va face parte, ca mirean, din delegaţia Patriarhiei BOR care va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este cea care organizează aducerea Luminii Sfinte la Suceava şi apoi distribuirea acesteia bisericilor din judeţ.

Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul din Suceava sâmbătă seară, urmând ca aceasta să fie împărţită preoţilor din judeţ de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul.

Lumina de la Sfântul Mormânt va fi preluată cu un felinar special, lampa lui Davy, iar la Aeroportul din Suceava un sobor de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, va oficia o scurtă slujbă, urmând ca apoi să împartă Lumina Sfântă preoţilor din judeţ care o vor duce în parohiile lor, unde o vor împărţi credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Lumina Sfântă care va fi oferită de PF Daniel credincioşilor care vor participa la slujba de Înviere va fi adusă cu un avion special, sâmbătă, de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, informează Patriarhia Română.

Lumina Sfântă va fi adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Protoieriile Arhiepiscopiei Bucureştilor şi alte eparhii din ţară ale Patriarhiei Române vor trimite delegaţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", sâmbătă, în jurul orei 18.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor ortodocşi din alte regiuni ale ţării, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici