Focar imens de COVID-19 la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România

Un număr de 93 de persoane de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, Smithfield, din judeţul Timiş, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că s-a decis suspendarea activităţii timp de o săptămână.

15002 afișări
Imaginea articolului Focar imens de COVID-19 la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România

Până sâmbătă au fost confirmate pozitiv 93 de persoane care au COVID-19, la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din judeţul Timiş, Smithfield.

Pe acest considerent, s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie, informează DSP Timiş.

„Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiş fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului”, arată DSP Timiş.

Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se afla in izolare, informează sursa citată.

În cadrul unităţii au fost recoltate 804 teste, având, până la această dată 488 de rezultate.

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc, a raportat afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2019, cu un profit de 53 mil. lei, în creştere cu 90%. Operaţiunile Smithfield în România includ 47 de ferme şi fabrici de nutreţuri combinate, care deservesc abatorul din judeţul Timiş, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici