Forţele Aeriene Turce, gata de Poliţie Aeriană Întărită în misiuni în România

Detaşamentul Forţelor Aeriene Turce aflat în România este gata pentru misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, a transmis, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.

273 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene Turce, gata de Poliţie Aeriană Întărită în misiuni în România

Sursa foto: Facebook/Forţele Aeriene Române

„Această misiune NATO de Poliţie Aeriană Întărită, cu participarea, în premieră, a Forţelor Aeriene ale Republicii Turcia, este de o importanţă vitală pentru postura de descurajare şi apărare, pentru protejarea spaţiului aerian aliat şi menţinerea securităţii şi stabilităţii regiunii noastre. Republica Turcia este un partener strategic şi aliat al României. Apreciem angajamentul şi contribuţia Ankarei la securitatea colectivă şi regională, în cadrul proiectelor multinaţionale aliate din România şi nu numai”, a declarat secretarul de stat Simona Cojocaru în cadrul ceremoniei.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a amintit că, în acest an, solidaritatea aliată pentru întărirea serviciului de Poliţie Aeriană al Forţelor Aeriene Române s-a materializat prin participarea la misiunile de supraveghere şi apărare aeriană a unor detaşamente americane, franceze, germane, italiene, spaniole şi, acum, a detaşamentului turc.

„Complementar misiunii esenţiale de protejare a spaţiului aerian, un beneficiu important este creşterea interoperabilităţii capabilităţilor aeriene naţionale cu cele similare ale NATO. Mulţumesc aliaţilor turci pentru contribuţia lor şi în acest domeniu. În regiunea Mării Negre, extinderea cooperării militare dintre forţele armate române şi turce este, în context aliat, un argument al determinării comune pentru stabilitate şi pace", a declarat generalul Gheorghiţă Vlad.

Detaşamentul din Turcia, format din aproximativ 80 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi patru aeronave F-16, va executa, împreună cu militari şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Turce.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici