Fost membru CSM, despre deciziile completurilor de 5 judecători: Am numărat 350 de hotărâri NULE din 2014 până acum

Fostul membru al CSM, Adrian Toni Neacşu, anunţă, referitor la deciziile luate de completurile de 5 judecători de la instanţa supremă din 1 februarie 2014 şi până acum, că el a numărat cel puţin 350 de astfel de hotărâri judecătoreşti.

2582 afișări
Imaginea articolului Fost membru CSM, despre deciziile completurilor de 5 judecători: Am numărat 350 de hotărâri NULE din 2014 până acum

Fost membru CSM, despre deciziile completurilor de 5 judecători: Am numărat 350 de hotărâri nule din 2014 până acum

"Dreptatea ar trebui să fie aceeaşi pentru toţi cei condamnaţi prin hotărârile judecătoreşti pronunţate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în materie penală de la 1.02.2014 până în prezent. Am numărat cel puţin 350 de hotărâri judecătoreşti.Toate sunt nule absolut, prin încălcarea normelor de ordine publică privind formarea completelor şi nerespectarea garanţiilor fundamentale, şi elementare de altfel, privind dreptul la un proces echitabil, sub aspectul asigurării garanţiilor obiective de imparţialitate a instanţelor. Deocamdată legea produce reparaţii, doar în sensul rejudecării apelurilor de o instanţă legală, o şansă enorma de altfel, doar pentru cei care au norocul să se afle în termenul de exercitare a contestaţiei în anulare. Şansa la o justiţie corectă depinde de norocul pe care îl ai sau nu să ti se fi comunicat hotărârea judecătorească nulă", scrie fostul membru CSM, pe Facebook.

Adrian Toni Neacşu arată că pentru cei faţă de care acest termen s-a împlinit, hotărârile fiind la fel de nule, legislativul are obligaţia să găsească o soluţie.

"Este inadmisibil să se accepte într-un stat de drept, în care supremaţia legii este clamată gălăgios de veniţi şi neaveniţi, supravieţuirea unor hotărâri judecătoreşti lovite de nulitate absolută. Asta dacă nu cumva suntem în ghetourile statului de drept, fundamentat pe supremaţia legii şi ne aflăm la periferia civilizaţiei.Avocaţii şi-au cam epuizat mijloacele de a reinstaura legalitatea prin folosirea mijloacele procedurale pe care le au la dispoziţie. Intervin limitele codului de procedură penală. Parlamentul sau legiuitorul delegat, Guvernul, au obligaţia constituţională şi morală de a găsi o variantă de înlăturare a efectelor produse de hotărâri judecătoreşti nule. Repunerea în termenul de contestaţie în anulare, şi deci oferirea posibilităţii rejudecării cauzelor de către instanţe imparţiale şi obiective, este o obligaţie de stat", conchide avocatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici