Fost ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a recunoscut la DNA că a luat mită centrale termice. Pedeapsa primită

Un fost ofiţer de poliţie judiciară din Poliţia Sector 3 a recunoscut, în faţa procurorilor DNA, că a luat mită două centrale termice, boiler şi accesorii în valoare de peste 34.000 lei, în schimbul unei soluţii favorabile într-un dosar de evaziune fiscală. Bărbatul a acceptat şi pedeapsa.

1948 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a recunoscut la DNA că a luat mită centrale termice. Pedeapsa primită

Fost ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a recunoscut la DNA că a luat mită centrale termice. Pedeapsa primită

Procurorii DNA au sesizat instanţa cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Constantin Cîrje, ofiţer de poliţie judiciară din Poliţia Sector 3, la data faptei (din Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice). Acesta a recunoscut că a luat mită.

În perioada 13-24 octombrie 2016, bărbatul, în calitate de ofiţer judiciar, a cerut de la administratorul unei societăţi comerciale, coinculpat în cauză, două centrale termice, boiler şi accesorii, iar ulterior, în data de 1 noiembrie 2016, a primit prin intermediar, aceste bunuri în valoare totală de 34.895 lei.

„Inculpatul Cîrje Constantin, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea şi primirea s-au făcut de către ofiţerul de poliţie în legătură cu atribuţiile sale serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluţie favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală”, mai transmit procurorii.

Bărbatul a declarat în faţa avocatului că recunoaşte faptele, acceptă încadrarea juridică şi este de acord şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, mai informează DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici