Fost soldat finlandez: în retragere, soldaţii ruşi lasă capcane pe traseu. Printre ele, jucării care mutilează şi ucid copii

Trupele ruse în retragere în faţa contraatacurilor soldaţilor ucraineni ar lăsa în urma lor documente şi încărcătoare de puşti cu capcane explozive: relatează „ The Independent”, citând un tweet al bloggerului şi fostului soldat finlandez Petri Mäkelä.

36720 afișări
Imaginea articolului Fost soldat finlandez: în retragere, soldaţii ruşi lasă capcane pe traseu. Printre ele, jucării care mutilează şi ucid copii

Yana Morozeva / Twitter

Ziarul britanic arată că informaţia nu poate fi confirmată, iar până acum nu au existat comentarii din partea armatei ruse.

În tweetul său, Mäkelä scrie că „trupele ruse lasă hârtii şi încărcătoare de puşti cu capcane în zonele pe care au fost forţaţi să le abandoneze în Ucraina. Au existat, de asemenea, rapoarte despre jucării cu capcane pentru a ucide şi mutila copii, dar încă nu am putut confirma acest lucru”.

 

 

În acelaşi tweet, Mäkelä republică şi un alt tweet, al fotografului ucrainean Yana Morozova, în care puteţi vedea o imagine a ceea ce arată ca o servietă care conţine o capcană.

„Ruşii au început să răspândească documente cu explozibili. Au existat, de asemenea, rapoarte că au făcut-o şi cu jucării ”, scrie Morozova, în tweetul ei.

„The Independent” aminteşte că, în trecut, când au fugit din Tripoli în 2020, mercenarii ruşi au lăsat în urma lor capcane în case şi grădini, inclusiv urşi de pluş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici