Fost vicepreşedinte de consiliu judeţean, trimis în judecată pentru luare de mită

Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a anunţat vineri DNA.

395 afișări
Imaginea articolului Fost vicepreşedinte de consiliu judeţean, trimis în judecată pentru luare de mită

Potrivit procurorilor, în decembrie 2020, inculpatul Creţu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei firme, 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul CJ Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituţie cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente.

Demersurile ar fi avut loc, conform procurorilor, în contextul unor neînţelegeri între CJ şi asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor drumuri.

„Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, având atribuţii de coordonare a Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfăşurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pe timp de vară şi iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte”, arată procurorii.

Ulterior, în 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiţi de inculpat în 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici