Foştii angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au renunţat la greva foamei după ce două femei s-au simţit rău

Foştii angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care au intrat, luni, în greva foamei cerând plata salariilor compensatorii prevăzute în contractele de muncă au încetat protestul după ce două dintre greviste au avute nevoie de îngrijiri medicale fiindcă li s-a făcut rău.

139 afișări
Imaginea articolului Foştii angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au renunţat la greva foamei după ce două femei s-au simţit rău

Foştii angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au renunţat la greva foamei după ce două femei s-au simţit rău (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Anunţul privind încetarea grevei foamei de către foştii angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost făcut, miercuri, de către prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, prin intermediul unei declaraţii de presă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mulţumesc tuturor disponibilizaţilor Oltchim pentru înţelegerea manifestată, pentru promovarea unui dialog decent şi eficient în soluţionarea cererilor exprimate. Prin gestul dumneavoastră aţi reuşit să dovediţi că puteţi evalua situaţia în care ne aflăm şi că Instituţia Prefectului, Prefectul, sunt dispuşi să negocieze solicitările dumneavoastră în vederea soluţionării lor pe un fond neagresiv. Prin hotărârea pe care aţi luat-o, de întrerupere a grevei foamei, aţi reuşit să vă asiguraţi sănătatea pe care punem cel mai înalt preţ" este mesajul transmis, miercuri, greviştilor de către prefectul de Vâlcea.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii protestatarilor au declarat corespondentului MEDIAFAX că cei 11 grevişti au încetat protestul după ce, marţi seară, la două dintre greviste li s-a făcut rău, fiind chemată ambulanţa.

Nonica Subţirelu, una dintre femeile care au făcut greva foamei, căreia i s-a făcut rău, a declarat pentru MEDIAFAX că singurul motiv pentru care a renunţat la protest este recomandarea medicilor care i-au spus că, pe fondul unor probleme de sănătate mai vechi, îşi pune viaţa în pericol făcând greva foamei.

Fosta angajată a combinatului susţine că nu a avut loc niciun dialog între grevişti şi reprezentanţii autorităţilor, în speţă ai Prefecturii Vâlcea, şi că, în perioada în care a avut loc protestul angajaţii Prefecturii au intrat pe alte intrări, nu pe cea principală, în faţa căreia s-au aflat protestatarii.

Nonica Subţirelu a mai spus că singura discuţie dintre prefectul de Vâlcea şi protestatari a avut loc marţi dimineaţă, când Dumitru Cornoiu a venit la birou şi s-a arătat mirat că îi regăseşte în stradă pe protestatarii care petrecuseră noaptea acolo.

”Eu l-aş numi genocid ce s-a întâmplat la Râmnicu Vâlcea. Aş vrea să ajung măcar la un subaltern al prim-ministrului să-i spun că suntem mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu", a afirmat Subţirelu.

Referindu-se la mesajul prefectului către protestatari, aceasta a spus: "Ne mulţumesc că i-am lăsat în pace acum, că e campanie. Vreau să se ştie că acţiunea noastră nu are nicio legătură cu politica. Nu ne interesează politica, Noi vrem drepturile noastre. Nu mai avem cu ce trăi, şomajul ni se termină în luna iunie şi nu ştim încotro vom merge".

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Dan Luciani, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prefectul a discutat cu protestatarii marţi dimineaţă, transmiţându-le acestora că nu este normal să facă greva foamei pentru a rezolva situaţia lor, în condiţiile în care această situaţie poate fi rezolvată prin negociere.

Unsprezece foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat luni în greva foamei, protestând astfel faţă de faptul că nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici