Fostul deputat Pal Arpad, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul deputat Pal Arpad a fost trimis în judecată de Parchetul instanţei supreme pentru conflict de interese, deoarece şi-a angajat fiica la biroul de parlamentar.

141 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Pal Arpad, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul deputat Pal Arpad, trimis în judecată pentru conflict de interese (Imagine: Shutterstock)

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Pal Arpad, fost deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Inculpatul, în calitate de deputat în Parlamentul României (în legislatura 2008-2012), a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiicei sale şi a avizat contractele individuale de muncă (încheiate în 2008, respectiv 2009), prin care aceasta a realizat în mod direct un folos material în cuantum total de 35.221 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici