Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod Dan Tartagă s-a predat la Poliţie după aproape doi ani

Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod Dan Tartagă, dat în urmărire internaţională de aproape doi ani, s-a predat, luni, la sediul IPJ Braşov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea, unde are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul privatizării fabricii.

1964 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod Dan Tartagă s-a predat la Poliţie după aproape doi ani

Fostul director al Fabricii de Zahăr Bod Dan Tartagă s-a predat la Poliţie după aproape doi ani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi, Dan Tartagă s-a prezentat, luni după-amiază, la sediul IPJ Braşov şi a fost apoi transferat la Penitenciarul Codlea.

Dan Tartagă a fost condamnat de Curtea de Apel Alba, pe 19 octombrie 2011, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosirea cu rea-credinţă a creditelor societăţii şi încasare ilegală de dividende, în dosarul privatizării Fabricii de Zahăr Bod.

Tartagă a fost dat în urmărire naţională şi internaţională din luna februarie 2012, însă nu a fost găsit până în prezent.

Fostul director al fabricii de zahăr Bod a solicitat amânarea executării pedepsei pentru o perioadă de trei luni, cerere care i-a fost acceptată de Tribunalul Alba. Pe perioada amânării, Tartagă s-a prezentat periodic la Poliţie, conform procedurii, însă după expirarea amânării, în data de 14 februarie 2012, Dan Tartagă nu a mai fost găsit.

Alături de el a fost condamnat şi fostul director al Băncii Agricole Braşov Nicolae Pişcu tot la cinci ani de închisoare cu executare.

Pişcu a fost dat în urmărire naţională din octombrie 2011, iar în septembrie 2012 a fost prins de poliţişti într-un restaurant din Braşov, fiind apoi încarcerat la Penitenciarul Codlea.

Procesul în dosarul privatizării Fabricii de zahăr Bod a început în 2002, iar după nouă ani de procese atât fostul director al fabricii Dan Tartagă, cât şi fostul director al Băncii Agricole Braşov Nicoale Pişcu au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Alba, pe 19 octombrie 2011.

Tartagă a fost condamnat pentru fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosirea cu rea-credinţă a creditelor societăţii şi încasare ilegală de dividende, iar Pişcu a fost condamnat, în acelaşi dosar, pentru pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cei doi au solicitat rejudecarea dosarului, iar pe data de 16 februarie 2012, Tribunalul Alba a suspendat sentinţa care i-a condamnat la cinci ani de închisoare şi a trimis dosarul spre rejudecare la Judecătoria Alba. Judecătorii au suspendat şi punerea în executare a sentinţei de condamnare, până la finalizarea revizuirii, iar Tartagă şi Pişcu au fost scoşi de sub urmărire naţională pentru o scurtă perioadă.

Decizia nefiind definitivă, la judecarea recursului, Curtea de Apel Alba a admis, în martie, doar cererea de revizuire a dosarului, însă nu şi pe cea de suspendare a executării pedepselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici