Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Călin Tatomir, fost director al Microsoft România, şi a altor şase persoane, toţi fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

2701 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, a fost arestat preventiv

Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Călin Tatomir, fost director al Microsoft România, şi a altor şase persoane, toţi fiind acuzaţi de DIICOT de evaziune fiscală şi spălare de bani. Alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar, anunţă procurorii.

"Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele a 11 inculpaţi au fost găsite şi ridicate sumele de 60.320 euro, 1126 USD, 125.500 lei precum şi 22 de monede de valoare. Prejudiciul total adus bugetului de stat urmare derulării mecanismului evazionist este în cuantum de 11.420.912 lei, constituit din TVA legal datorat şi impozit pe profit (fără a fi luate în calcul obligaţiile fiscale accesorii), la care se adaugă suma totală de 12.935.213 lei supusă procesului de spălare a banilor. În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumelor din conturile deţinute de către inculpaţi şi părţile responsabile civilmente precum şi a unor bunuri mobile şi imobile apaţinând acestora (imobile, autoturisme şi părţi sociale la diferite societăţi)", precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Procurorii DIICOT susţin că "în perioada 2007 – 2014, în scopul reducerii artificiale a profitului impozabil şi a TVA-ului de plată pentru beneficiarii finali, liderul grupului infracţional organizat a creat şi utilizat un nucleu de firme pe care le-a profilat pe săvârşirea unor fapte susceptibile a întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, dintre acestea, în cadrul verificărilor, fiind identificate 5 (cinci) societăţi cu un comportament fiscal inadecvat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici