Fostul director general al CE Turceni ar trebui să încaseze de la unitate o primă de 150.000 de lei

Fostul director general al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea ar urma să încaseze de la unitate o primă de circa 150.000 de lei, conform unor surse din cadrul CE Turceni, în contextul în care el şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă din contractul de management.

30 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al CE Turceni ar trebui să încaseze de la unitate o primă de 150.000 de lei

Fostul director general al CE Turceni ar trebui să încaseze de la unitate o primă de 150.000 de lei

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Turceni a amânat în ultima şedinţă aprobarea îndeplinirii indicatorilor de performanţă pe anul trecut, aprobare în baza căreia fostul director general Dumitru Cristea ar trebui să încaseze o primă de circa 150.000 de lei pentru activitatea sa.

Surse din cadrul unităţii au declarat MEDIAFAX că amânarea aprobării a fost determinată de motive procedurale, membrii Consiliului de Administraţie primind târziu informaţiile în baza cărora puteau să analizeze modul de îndeplinire a indicatorilor din contractul de management.

Conform contractului de managament, fostul director general are dreptul la plata a 12 salarii în cazul atingerii indicatorilor de performanţă stabiliţi cu Ministerul Economiei şi Finanţelor din guvernarea Tăriceanu, potrivit unor surse neoficiale aceşti indicatori fiind îndepliniţi de către fostul director general al CE Turceni.

Sursele citate afirmă că salariul brut al fostului director general era de circa 18.000 de lei, nivelul actual al salariului respectiv fiind plafonat prin ordonanţă de urgenţă la 4.600 de lei net.

Dumitru Cristea a demisionat din funcţia de director general la sfârşitul anului trecut, după ce a fost implicat într-o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anchetă în care a şi fost trimis în judecată pentru abuz în funcţie, el fiind acuzat că ar fi dispus achiziţionarea unui buldotanc la un preţ supraevaluat.

Acesta este, în prezent, şef de birou în cadrul CE Turceni, procesul său urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Veniturile totale ale lui Cristea figurează în declaraţia de avere completată de soţia sa, Narcisa Cristea, director executiv la Primăria Târgu Jiu.

Conform documentului respectiv, afişat pe pagina de internet a instituţiei, soţii Cristea şi-au deschis anul trecut mai multe conturi în lei la diferite bănci, conturi în care au depus sume cuprinse între 500 de lei şi 100.000 de lei, cuantumul total fiind de 230.000 de lei. Cei doi soţi mai au două conturi în lei deschise în 2007, în care se află circa 30.000 de lei, şi un cont în valută, în care se află, tot din 2007, circa 16.000 de euro.

Soţii Cristea au împrumutat în 2008 suma de 250.000 de lei de la o rudă, Viorel Petcu, care este om de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici