Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, huiduit de protestatarii din faţa Ministerului Muncii

Deputatul Ion Botiş, fost ministru al Muncii, a fost huiduit de cei peste 150 de protestari care pichetează, miercuri, sediul Ministerului Muncii, aceştia reproşându-i că le-a lăsat moştenire una dintre cele mai proaste legi din toate timpurile şi că nu a creat locuri de muncă.

171 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, huiduit de protestatarii din faţa Ministerului Muncii

Ioan Botiş (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ioan Botiş a venit, miercuri dimineaţă, la Ministerul Muncii, împreună cu membri ai Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, pentru a discuta cu ministrul Sulfina Barbu "probleme care ţin de minister".

La scurt timp după venirea acestora la Ministerul Muncii a început protestul organziat de "Cartel Alfa" şi Blocul Naţional Sindical, la care participă 150 de sindicalişti.

În momentul în care Botiş a ieşit din Ministerul Muncii, cei peste 150 de sindicalişti au început să-l huiduie pe fostul ministru şi să strige "Hoţii!".

Deputatul Ioan Botiş s-a dus să discute cu sindicaliştii, aceştia reproşându-i că a lăsat moştenire "cea mai proastă lege din toate timpuri" şi că nu a creat locuri de muncă.

Fostul ministru al Muncii a întrebat la ce lege se referă, sindicaliştii precizând că este vorba de Legea dialogului social.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că termenul privind stabilirea sectoarelor de activitate a expirat, însă nu a existat o hotărârea de guvern în acest sens.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a plecat din minister fără a discuta cu sindicaliştii, precizând că miercuri este desemnat secretarul de stat Valentin Mocanu să poarte aceste discuţii.

"Suntem obişnuiţi odată cu începerea toamnei să înceapă şi protestele sindicale. Vom discuta cu ei, suntem deschişi, însă astăzi domnul Mocanu va discuta cu ei. Mâine am disponibilitatea să discut şi eu", a declarat ministrul Muncii.

În timpul declaraţiilor sale, sindicaliştii scandau "Hoţii!", ministrul Sulfina Barbu precizând că libertatea de exprimare este un drept asigurat tuturor cetăţenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici