Fostul ofiţer SRI prins la vânătoare de capre negre a primit interdicţie de părăsire a localităţii

Fostul ofiţer SRI în vârstă de 55 de ani, din Curtea de Argeş, reţinut duminică pentru braconaj şi uz ilegal de armă de vânătoare, după ce a fost prins în flagrant cu trei capre negre vânate în zona cabanei Capra, din masivul Făgăraş, are interdicţie de părăsire a localităţii de domiciliu.

400 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI prins la vânătoare de capre negre a primit interdicţie de părăsire a localităţii

Fostul ofiţer SRI prins la vânătoare de capre negre a primit interdicţie de părăsire a localităţii (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, iniţial bărbatul a fost reţinut şi a fost dus în arestul Poliţiei judeţene, iar ulterior procurorii au dispus pentru acesta măsura interdicţiei de a părăsi oraşul Curtea de Argeş, localitatea de domiciliu a presupusului braconier pentru 29 de zile.

Poliţiştii argeşeni au informat că incidentul a fost sesizat initial de către un salvamontist argeşean şi de fratele său aflaţi în zona de deasupra Cabanei Capra, sub vârful Musetica, aceştia telefonând la conducerea Serviciului Salvamont Argeş, care a reclamat cazul la 112.

Pe urmele lui Nicolae Dina, în vârstă de 55 de ani, din Curtea de Argeş, fost ofiţer SRI, au plecat imediat poliţiştii însoţiţi de oamenii muntelui, care l-au găsit pe bărbat cu vânatul lângă el, trei capre negre împuşcate, una dintre ele fiind tăiată în bucăţi.

"Din primele cercetări rezultă că bărbatul a împuşcat caprele negre într-o perioadă in care vânatul este permis, dar în anumite condiţii, cu autorizaţie, pe care acesta nu o avea. El riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi şapte ani sau amendă penală între cinci si 25.000 de lei, iar ancheta continuă", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, inspector Laura Folea.

Pădurarii au confirmat că în această perioadă este permisă vânătoarea caprelor negre, dar numai cu autorizaţia obţinută de la Ministerul Agriculturii, document pe care fostul ofiţer SRI nu îl deţinea.

"Cota de vânătoare pentru capre negre la Ocolul Silvic Vidraru este de 24 de exemplare, iar prejudiciul provocat unităţii de către braconier este de mii de euro. Este perioada de vânătoare, dar ea trebuie realizată doar cu autorizaţie", preciza inginerul silvic Gheorghe Statică, de la Ocolul Silvic Vidraru.

Potrivit unor surse din Poliţie, valoarea de vânzare a unui exemplar matur de capră neagră este de aproximativ 8.000 de euro, iar valoarea animalelor braconate este de 24.000 de euro.

Bărbatul deţine legal arma de vânătoare, o puşcă cu lunetă, şi este membru al Asociaţiei de Vânătoare din judeţul Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici