Fostul prefect de Cluj, reţinut. Acesta susţine că a fost orbit de soare în momentul accidentului - VIDEO

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, care a lovit cu maşina, pe o trecere de pietoni, o femeie şi un copil de trei luni care ulterior a decedat, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, la ora transmiterii acestei ştiri fiind audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

97 afișări
Imaginea articolului Fostul prefect de Cluj, reţinut. Acesta susţine că a fost orbit de soare în momentul accidentului - VIDEO

Fostul prefect de Cluj, reţinut. Acesta susţine că a fost orbit de soare în momentul accidentului (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

Fostul prefect este acuzat de vătămare corporală gravă din culpă, ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că fostul prefect al judeţului Călin Platon a fost reţinut de poliţişti în urma audierii de la Poliţia Rutieră.

"Călin Platon a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore în urma audierilor de la Poliţia Rutieră Cluj şi a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă", a precizat Gina Pop.

Fostul prefect a ajuns, luni dimineaţă, la Poliţia Rutieră Cluj, unde a fost audiat, timp de două ore şi jumătate, în legătură cu accidentul pe care l-a provocat vineri seară, pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

"Regret enorm această tragedie şi nenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a spus Platon, la ieşirea de la audieri.

Călin Platon a declarat, luni, la intrarea în Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, că nu a avut viteză, dar acest lucru urmează să se stabilească în urma expertizei care va fi făcută în acest caz.

"Consider că nu am avut viteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauza orbirii, foarte târziu şi nu am frânat", a spus Platon.

În ceea ce priveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadă care era expirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost "o confuzie de dată" pe care el a făcut-o.

Video stirileprotv.ro

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul, care a avut loc pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie în vârstă de 32 de ani, care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni.

În urma accidentului, atât femeia, cât şi copilul acesteia au fost duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca. Micuţul, care a suferit traumatisme intracraniene extrem de grave, a fost operat sâmbătă la Clinica de Pediatrie, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie.

Duminică, bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca spunând că şansele de supravieţuire ale acestuia erau ca şi inexistente.

De asemenea, mama copilului, în vârstă de 32 de ani, care a suferit fracturi la gamba dreaptă, urmează să fie operată, luni, la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că, în urma cercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată.

"În urma cercetărilor s-a constatat că Platon avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", preciza Pop.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Iniţial, Poliţia a deschis pe numele lui Călin Platon dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, iar în urma decesului micuţului poliţiştii vor completa încadrarea juridică. Astfel, Platon este acuzat, pe lângă vătămare corporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă.

Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar în prezent este inspector guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici