Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă

Copilul de trei luni accidentat de fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon pe o trecere de pietoni a murit, duminică după-amiază, astfel că şoferul va fi acuzat pe lângă vătămare corporală gravă din culpă şi de ucidere din culpă.

121 afișări
Imaginea articolului Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă

Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect a murit, Platon va fi acuzat de ucidere din culpă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că băieţelul a decedat.

"Copilul de trei luni a decedat, din păcate. Şansele de supravieţuire erau ca şi inexistente", au spus sursele citate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma decesului micuţului, poliţiştii vor completa încadrarea juridică pentru Călin Platon, el urmând să fie acuzat, pe lângă vătămare corporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă.

De asemenea, mama copilului, în vârstă de 32 de ani, urmează să fie operată, luni, la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

"Accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor. Şoferul unui autoturism, Călin Gavril Platon, a lovit pe o trecerea de pietoni din cartierul Grigorescu o femeie de 32 de ani care traversa strada regulamentar împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni. Ambele victime au fost rănite grav şi au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici