Fostul procuror Ciofu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Fostul procuror Ioan Ciofu a fost condamnat, marţi noapte, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, iar complicea lui, Maricica Ioviţă, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie.

401 afișări
Imaginea articolului Fostul procuror Ciofu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Fostul procuror Ciofu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Judecătorii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru au finalizat, marţi, cercetarea judecătorească în dosarul în care fostul procuror Ioan Ciofu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii ianuarie 2007, alături de Maricica Ioviţă, acuzată că i-ar fi dat magistratului bani pentru ca omul de afaceri Adrian Porumboiu să fie învinuit de infracţiuni economice.

În urma deliberărilor, cei trei judecători au stabilit ca fostul magistrat Ioan Ciofu să execute trei ani de închisoare în regim de detenţie, iar Maricica Ioviţă a fost condamnată la doi ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători de la instanţa supremă.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada mai - august 2006, Ioan Ciofu, în calitate de procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (unde s-a întors după ce a fost revocat de la DNA, ulterior cerând să fie transferat la Parchetul Curţii de Apel Iaşi - n.r.), ar fi pretins şi primit eşalonat, de la Maricica Ioviţă, foloase în sumă totală de aproximativ 10.000 de euro, reprezentând bani (5.500 de euro şi 4.000 de lei) şi bilete de avion pe numele rudelor, pentru călătorii în oraşe din Europa şi Asia.

Ioviţă a susţinut tot timpul că i-ar fi dat bani lui Ciofu pentru a o ajuta pe soţia acestuia, grav bolnavă, şi că acest demers nu a avut scopul declarat de DNA.

Cei doi au fost arestaţi preventiv la începutul lunii octombrie 2006, fiind eliberaţi la scurt timp după ce completul de nouă judecători al instanţei supreme a decis la acea vreme înlocuirea acestei măsuri cu interdicţia de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici