Fostul procuror şef Nelu Carpen, trimis în judecată alături de doi avocaţi şi un judecător

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie, alături de alte 12 persoane, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător la Judecătoria Buftea.

364 afișări
Imaginea articolului Fostul procuror şef Nelu Carpen, trimis în judecată alături de doi avocaţi şi un judecător

Fostul procuror şef Nelu Carpen, trimis în judecată alături de doi avocaţi şi un judecător (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, vineri, pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judecătorul de la Judecătoria Buftea, Aurică Sterea şi avocaţii Adrian Richartt Zamfirachi, pentru costituire de grup infracţionat organizat, mită, trafic de influenţă, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat de vineri al procurorilor.

În acelaşi dosar vor fi judecate alte nouă persoane, Mihail Vişan, Gheorghe Cojocaru, Bogdan Vornicu, Gigi Alexandru Lovasz, Adriana Gheorghe, Daniel Niţu, Marian Cazacu, Marian Cărbunaru şi Aurelia Cărbunaru, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Procurorii au stabilit că, în perioada octombrie - decembrie 2009, Nelu Carpen, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, ar fi pretins, prin intermediul avocatului Claudia Ileana Gîlceav-, 4.000 de euro de la două persoane (dintre care una era cercetată într-un dosar penal aflat pe rolul DNA), pentru a facilita dispunerea, faţă de persoana cercetată, a unei soluţii de netrimitere în judecată. Astfel, procurorul Carpen ar fi creat premisele ca persoana cercetată să beneficieze de soluţie şi a infirmat rechizitoriul emis în dosarul respectiv, a înlesnit administrarea frauduloasă a unor probe şi a transmis îndrumări cu privire la atitudinea pe care trebuia să o adopte persoana cercetată în cadrul unor proceduri judiciare.

În 23 aprilie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat reţinenea şi arestarea lui Nelu Carpen, acesta fiind în arest preventiv,

Pentru finalizarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici