Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, implicat şi în Dosarul 10 august, a fost trecut în rezervă de către preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru trecerea în rezervă din Ministerul Apărării Naţionale a generalui-locotenent- cu trei stele Gheorghe Cosneanu, fost şef al Secţiei Parchetelor Militare, începând cu data de 3 ianuarie 2020, anunţă Administraţia Prezidenţială.

741 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, implicat şi în Dosarul 10 august, a fost trecut în rezervă de către preşedintele Klaus Iohannis

Fostul şef al Secţiei Parchetelor Militare, implicat şi în Dosarul 10 august, a fost trecut în rezervă de către preşedintele Klaus Iohannis

În urmă cu o săptămână, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara a generalui maior magistrat Gheorghe Cosneanu, la expirarea mandatului în funcţia de procuror militar şef secţie la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, începând cu data de 4 ianuarie 2020.

Procurorii CSM au avut pe masă şi propunerea de delegare în funcţia de şef de secţie de la Parchetul General, însă aceasta a fost respinsă.

Gheorghe Cosneanu este unul dintre procurorii militari care s-au ocupat de dosarul 10 august 2018.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Cosneanu Gheorghe şi alţi procurori militari pentru nereguli referitoare la dosarul violenţelor din 10 august 2018. Ulterior, Instanţa supremă a decis definitiv că aceştia nu au încălcat legea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici