Fostul senator UDMR Olosz Gergely, condamnat la închisoare, cere desfiinţarea sentinţei

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, aflat în continuare în Ungaria unde pe 13 martie a fost arestat, după ce a fost condamnat în România la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o contestaţie în anulare, o cale extraordinară de atac.

1640 afișări
Imaginea articolului Fostul senator UDMR Olosz Gergely, condamnat la închisoare, cere desfiinţarea sentinţei

Fostul senator UDMR Olosz Gergely, condamnat la închisoare, cere desfiinţarea sentinţei

Contestaţia în anulare depusă de fostul senator UDMR, Olosz Gergely, este o cale extraordinară de atac prin care se cere practic desfiinţarea sentinţei primite în România, de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Olosz Gergely se află în continuare în Ungaria, acolo unde a fost arestat de autorităţi pe 13 martie după ce a fost dat în urmărire internaţională, în urma sentinţei definitive primite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Acesta a fost dat în urmărire internaţională în ianuarie 2019, după ce în decembrie 2018, fusese dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Fostul senator UDMR şi fost preşedinte ANRE a fost condamnat, la finele lui 2018, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia fiind definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut hotărârea din 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, când Olosz Gergely a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici