FOTO | Munţi de PET-uri, găsite într-o pădure din Gorj: Plastic pentru oameni de plastic

O tânără din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, a găsit, în timpul unei plimbări prin pădure, munţi de plastic care au invadat zona şi s-a apucat să strângă PET-urile într-un sac. „Un camion ne-ar fi trebuit să strângem tot. Trist, foarte trist, ne merităm soarta”, spune ea.

1045 afișări
Imaginea articolului FOTO | Munţi de PET-uri, găsite într-o pădure din Gorj: Plastic pentru oameni de plastic

FOTO | Munţi de PET-uri, găsite într-o pădure din Gorj: Plastic pentru oameni de plastic

Tânara care a făcut descoperirea din pădurea din Ţicleni a postat un mesaj pe Facebook în care spune că un camion i-ar trebui ca să adune toate gunoaiele.

„Ianuarie 2020, într-un colţ de rai, Ţicleni, Gorj. Plastic pentru oameni de plastic. Am întrebat natura, a zis că ea nu se supără pe noi, an de an pune frunze peste plastice, crezând că plasticul le va deveni hrana copacilor. În unele sticle aruncate, mici insecte şi-au făcut căsuţe. Un camion ne-ar fi trebuit să strângem tot. Trist, foarte trist, ne merităm soarta. (…) Lângă biserică nu am putut să mai strângem, dar să vada şi Dumnezeu ce am făcut cu darurile Lui pentru noi (nu am avut decât un sac, nu ne aşteptam ca, în vârful dealului, să găsim atâtea PET-uri. Şi de ce avem nevoie de candelele alea de plastic roşii, o lumânare simplă nu ne mai luminează sufletul dincolo? Chiar vrem să fim siguri că lăsăm ceva în urmă? Asta e ceea ce ne dorim să lăsăm copiilor noştri? Noi o să mai mergem şi o să mai strângem, dar dacă nu ne schimbam obiceiurile, vom fi îngropaţi în plastic”, a scris tânăra, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a anunţat că şi-a propus, anul acesta, să strângă cel puţin un sac de ambalaje din plastic, oriunde va merge.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici