FOTO | Primul student admis la Academia Forţelor Aeriene Braşov: Mi-am dat seama ce vreau să fac în viaţă

Flavius Toragă, tânărul de 19 ani, care a fost admis primul la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, cu media 9,99, provine dintr-o familie modestă, iar în copilărie mergea cu animalele pe câmp. Are o singură dorinţă: să termine facultatea tot pe locul întâi.

4861 afișări
Imaginea articolului FOTO | Primul student admis la Academia Forţelor Aeriene Braşov: Mi-am dat seama ce vreau să fac în viaţă

Primul student admis la Academia Forţelor Aeriene Braşov: Mi-am dat seama ce vreau să fac în viaţă

Flavius Toragă, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi a fost admis cu cea mai mare medie, 9,99, la specializarea controlor de trafic aerian la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov şi visează ca la finalul cursurilor să fie din nou primul.

„Încă din clasa a IX-a, când am păşit prima oară pe porţile Liceului Militar de la Alba Iulia am visat la clipa asta. De mic am această pasiune pentru armată şi am ales să vin aici. Am intrat primul, cu media 9,99, fără să fac meditaţii în mod special. Pur si simplu pe parcursul anilor, în special în clasa a XII-a, cu ajutorul profesoarei mele de matematică, care venea şi făcea ore suplimentare cu noi, m-a ajutat să mă pregătesc. Îmi doresc să termin tot pe primul loc“, a declarat Flacius Toragă, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul provine dintr-o familie modestă, care nu a putut să fie prezentă la ceremonia de deschidere a anului universitar. Părinţii săi se ocupă de creşterea animalelor şi sunt oameni simpli, pe care băiatul i-a ajutat mult de-a lungul copilăriei.

Mai mult, acesta a mărturisit că de multe ori mergea cu animalele pe câmp şi lua cartea cu el. Studentul spune că a fost inspirat încă din gimnaziu în legătură cu cariera sa.

„M-au inspirat nişte colegi, când eram în clasa a V-a şi ei tocmai intrau la Liceul Militar şi i-am întrebat ce fac. Aşa mi-am dat seama ce vreau să fac în viaţă“, a mai spus tânărul.

Academia Forţelor Aeriene din Braşov are 357 de studenţi înmatriculaţi la toate specializările: aviaţie naviganţi avioane, aviaţie naviganţi elicoptere, aviaţie naviganţi elicoptere forţe terestre, meteorologie, controlor trafic aerian, radiolocaţie, artilerie şi rachete, atât pentru forţe aeriene cât şi pentru forţe terestre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici