Inspecţia Judiciară face verificări după ce procuroarea Mihaiela Iorga a spus că a fost citată prin fiica sa

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat şi a deschis un dosar, după ce procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru a afirmat, luni seara, că un magistrat de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica ei la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea.

334 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară face verificări după ce procuroarea Mihaiela Iorga a spus că a fost citată prin fiica sa

Inspecţia Judiciară face verificări după ce procuroarea Mihaiela Iorga a spus că a fost citată prin fiica sa

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de Mihaela Iorga Moraru şi urmează să fie făcute verificări cu privire la o posibilă abatere disciplinară, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei.

Procurorul Mihaela Iorga a declarat, luni, că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea, Iorga precizând că a cerut audienţă la ministrul Justiţiei şi că va sesiza Inspecţia Judiciară în acest caz.

„Copilul meu are 16 ani, este elevă în clasa a X-a. Practic, s-a prezentat de la DNA Ploieşti şi i-a spus că doreşte să vorbească cu mama, fiica mea i-a comunicat că este la şcoală, este în ora de curs şi a spus «Bine, o să o contactez pe mama». Pe site-ul DNA, pe outlook-ul intern există o listă cu toate telefoanele utilizate de procurorii din cadrul DNA şi ofiţerii de poliţie. În ceea ce mă priveşte pe mine, era menţionat atât numărul de serviciu cât şi numărul meu personal, telefon pe care nu l-am schimbat de când sunt la DNA. Am avut un apel pierdut şi am sunat imediat înapoi. În primă fază mi-a spus că trebuie să mă prezint miercuri la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, i-am spus că sunt în concediu medical şi că practic, după o operaţie, îmi e imposibil să merg la DNA, au spus că va reveni cu un telefon. Tot dumneaei m-a întrebat unde mă aflu, dacă sunt la domiciliu, i-am răspuns că da, după care mi-a zis «bine, o să vă mai contactez». Am stat, m-am gândit că există posibilitatea să se intervină cu un mandat de aducere şi să-mi supun copilul unor traume, am luat legătura cu doamna procuror şi i-am spus că voi veni miercuri la ora 11.00, DNA Ploieşti”, a declarat Mihaela Iorga, la Antena 3.

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcţia pe care o avea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Întrebată dacă ar mai lucra cu actualul procuror şef al DNA după ce Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea ei din DNA, Mihaiela Iorga a precizat : „Dacă mă gândesc la familia mea, nu. Dacă ar fi ceea ce mi-a plăcut întotdeauna să fac, aş opta să lucrez în DNA. În momentul de faţă, având în vedere că am amândoi copiii cu probleme din cauza acestei situaţii, nu ştiu care va fi alegerea. Un copil e speriat, celălalt, pe fondul discuţiilor, are febra şi probabil a făcut un atac de panică”.

Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici