FSLI face referendum privind grevă generală în 16 noiembrie

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza, între 8 şi 31 octombrie, un referendum la nivel naţional printre membrii organizaţiei sindicale pentru a vedea dacă sunt de acord să declanşeze greva generală în 16 noiembrie, a declarat prim vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu.

62 afișări
Imaginea articolului FSLI face referendum privind grevă generală în 16 noiembrie

FSLI face referendum privind grevă generală în 16 noiembrie (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

De asemenea, Simion Hancescu a sfătuit copiii să nu vină la şcoală în 5 octombrie, dată când bugetarii au anunţat grevă generală la nivel naţional.

Liderii FSLI s-au întâlnit, vineri dimineaţă, pentru a analiza măsurile ce se impun pentru rezolvarea problemelor din sistem, precum şi participarea la formele de protest propuse de Alianţa Bugetarilor şi completarea calendarului de acţiuni de protest.

În cadrul discuţiilor s-a analizat şi o propunere a cadrelor didactice din Maramureş privind intrarea în grevă generală, pe durată nedeterminată, din 16 noiembrie.

Membrii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş au decis, în cadrul unei şedinţe organizate la nivel local, să propună Alianţei Bugetarirlor să intre în grevă generală din 16 noiembrie, dacă nu se vor rezolva problemele legate de salarizarea bugetarilor.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş, Liviu Pop, a declarat, marţi, că circa 4.000 de cadre didactice de la aproximativ 110 unităţi de învăţământ din judeţ se află de luni în grevă japoneză, nemulţumite de prevederile din legea salarizării unice, el precizând că numărul protestatarilor va creşte în zilele următoare.

Liderul sindical a menţionat că dascălii maramureşeni vor rămâne în grevă japoneză până în 5 octombrie, când Alianţa Bugetarilor a anunţat declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

FSLI reclama în 18 septembrie, la trei zile după ce Guvernul îşi asumase răspunderea pe legea salarizării unice, că prevederile articolului 49 din acest act normativ elimină sporurile, indemnizaţiile şi premiile pentru personalul didactic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici