FSLI intră în grevă generală din 18 noiembrie

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a decis, joi, ca în 10 noiembrie să organizeze o grevă de avertisment de două ore, iar din 18 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

49 afișări
Imaginea articolului FSLI intră în grevă generală din 18 noiembrie

FSLI organizează în 10 noiembrie o grevă de avertisment (Imagine: Mediafax Foto)

Liderii FSLI din ţară reuniţi joi au decis ca greva de avertisment să aibă loc în 10 noiembrie, între orele 12.00 şi 14.00.

Totodată, din 18 noiembrie, cadrele didactice afiliate la FSLI vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.

Liderii celor patru federaţii din educaţie au început, joi dimineaţă, discuţiile cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, sindicaliştii susţinând că nu vor negocia pe legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

La discuţiile de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului participă liderii federaţiilor Alma Mater, "Spiru Haret", FEN şi FSLI.

Ministrul Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor din educaţie la discuţii, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să cheme sindicaliştii la dialog.

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat că nu vor discuta la întâlnirea cu ministrul Educaţiei pe tema majorării salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, precizând că nu negociază o lege aprobată de Parlament, aceasta trebuind respectată aşa cum a fost votată.

Tot joi, liderii Cartel Alfa şi BNS s-au întâlnit pentru a stabili acţiunile de protest din perioada următoare.

Federaţia "Spiru Haret" ameninţă cu greva generală din 3 noiembrie, Sed Lex din 13 noiembrie, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici