Funcţiile bugetarilor, echivalate pe trei nivele

Funcţia de medic primar este echivalentă cu cele de subcomisar MAI, conferenţiar universitar, judecător de tribunal, funcţia de profesor gradul II de liceu cu vechime de 6-10 ani-echivalentă cu cele de inspector MAI, farmacist, referentul superior cu studii medii din MFP echivalent cu grefierul.

1285 afișări
Imaginea articolului Funcţiile bugetarilor, echivalate pe trei nivele

Funcţiile bugetarilor, echivalate pe trei nivele (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, funcţia de medic primar de clinică este echivalentă cu cea de subcomisar în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), cu cea de conferenţiar în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), cea de maior în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), cea de consilier superior în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), cea de judecător de tribunal, cea de consilier probaţiune, cea de asistent judiciar în Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC), cea de consul în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cea de artist liric de operă în Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) şi cu cea de consilier superior în Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Funcţia de profesor gradul II de liceu cu vechime între 6 şi 10 ani este echivalentă cu cea de inspector în MAI, cu cea de locotenent cu studii superioare de lungă durată şi masterat în MApN, cu cea de expert principal şi cea de expert vamal principal în MFP, cu cea de grefier gradul II cu funcţii superioare din MJLC, cu cea de consilier de relaţii gradul III din MAE, cu cea de muzeograf gradul II şi cu cea de preot de parohie din MCCPN, cu cea de farmacist şi cu cea de fiziokinetoterapeut din Ministerul Sănătăţii (MS), cu cea de expert principal, cu cea de consilier juridic principal şi cu cea de auditor principal din ANFP, potrivit documentului citat.

Funcţia de referent superior cu studii medii din MFP este echivalentă cu cea de referent superior din MCCPN, cu cea de referent superior din ANFP, cu cea a agentului de poliţie debutant din MAI, cu cea de secretar de şcoală şi cu cea de pedagog din MECI, cu funcţiile corespunzătoare gradelor de soldat şi gradat voluntar şi cea de referent pentru personalul civil din MApN, cu cea de grefier cu studii medii din MJLC, cu cea de curier de relaţii gradul II din MAE, cu cea de statistician şi cea de medic laborant din MS.

Directorii generali din instituţiile bugetare ar putea avea un salariu de peste 5.000 de lei

Directorii generali din instituţiile bugetare ar putea avea un salariu de peste 5.000 de lei, obţinut prin înmulţirea salariului minim pe economie, care în prezent este de 600 de lei, cu un coeficient de 8,5, care, în funcţie de vechime, poate ajunge la 8,75, potrivit propunerilor făcute de MMFPS.

În acest salariu de bază este cuprins salariul de merit, sporul de confidenţialitate, sporul de stabilitate şi cel de dispozitiv, propunerile grupului de lucru care discută legea salarizării unitare a bugetarilor fiind ca promovarea personalului să se facă din trei în trei ani, din grad în grad sau din treaptă în treaptă, cu menţinerea gradaţiei avute anterior promovării.

Salariile directorului general adjunct şi directorului ar putea fi de minimum 4.920 de lei, pornindu-se la un salariu minim pe economie de 600 de lei, care se înmulţeşte cu un coeficient cuprins între 8,20 şi 8,45.

Directorul adjunct ar putea primi un salariu de minimum 4.650 de lei, având un coeficient de ierarhizare între 7,75 şi 8, în funcţie de vechime.

Şeful serviciului ar putea avea, dacă sunt acceptate propunerile Ministerului Muncii, un salariu minim de 4.410 lei, beneficiind de un coeficient cuprins între 7,35 şi 7,6.

Salariul corespunzător ultimei funcţii din categoria celor de serviciu, cea de şef birou, ar putea fi de 4.320 de lei, coeficientul fiind între 7,20 şi 7,45.

Cei mai bine plătiţi dintre cei cu funcţii de execuţie cu studii superioare din instituţiile bugetare sunt consilierii, experţii, inspectorii de specialitate, revizorii contabili, auditorii, care vor beneficia de cel puţin 6,6 salarii minime pe economie, putând ajunge, în funcţie de vechime, la 6,85 salarii minime pe economie.

Cei cu studii de scurtă durată care ocupă funcţii de execuţie în instituţiile bugetare ar putea avea un salariu cuprins între 3.120 lei şi 1.020 lei, pentru ei fiind propus un coeficient de ierarhizare între 4,95 şi 1,7.

De asemenea, angajaţii cu funcţie de execuţie în instituţiile bugetare care au studii medii ar putea avea un salariu cuprins între un maximum de 2.040 de lei şi un minimum de 870, în funcţie de coeficientul de ierarhizare şi vechime.

VEZI AICI DOCUMENTUL OBŢINUT DE MEDIAFAX

Secretarul general în administraţia publică centrală de specialitate ar putea avea salariu 6.500 lei

Secretarul general, cea mai înaltă funcţie din administraţia publică centrală de specialitate, ar putea avea, potrivit propunerilor Ministerului Muncii pentru legea unică, un salariu minim de 6.360 de lei, putând ajunge la 6.510, în funcţie de coeficientul de ierarhizare cuprins între 10,6 şi 10,85.

Salariile funcţiilor de conducere din administraţia publică centrală de specialitate ar putea fi cuprinse între 6.510 lei şi 5.220 de lei, cât ar putea lua minimum un şef de birou.

Cei cu funcţii de execuţie cu studii superioare ar putea avea un salariu de minium 1.200 de lei şi maximum 4.950 de lei, cu un coeficient de ierarhizare cuprins între 2 şi 8,25 din salariul minim brut.

Bugetarii din funcţiile de execuţie cu studii de scurta durată ar putea avea între 3.750 de lei şi 1.020 de lei , cu un coeficient cuprins între 6,25 şi 1,7.

Funcţiile de execuţie cu studii medii ar putea fi încadrate pe un salariu de maximum 2.400 de lei, pentru un referent IA cu cel mai mare coeficient, şi un minimum de 870 de lei, pentru un referent debutant.

Directorul general din serviciile deconcentrate ale ministerelor ar putea avea salariu 5.760 lei

Directorul general din serviciile deconcentrate ale ministerelor şi altor organe centrale de specialitate ar putea avea un salariu de maximum 5.760 de lei, în funcţie de coeficienţii de ierarhizare, care poate fi între 9,35 şi 9,6, potrivit propunerilor Ministerului Muncii pentru legea unică.

Salariile bugetarilor care ocupă funcţii de conducere în serviciile deconcentrate ale ministerelor şi altor organe centrale de specialitate - prefecturi, consilii judeţene, municipii reşedinţă de judeţ - ar putea fi de minimum 4.740 de lei pentru un şef de birou.

Cei cu funcţie de execuţie cu studii superioare ar putea primi un salariu cuprins între 1.200 de lei, în cazul referentului, inspectorului, revizorului contabil debutant şi 4.500 de lei pentru consilier, expert, inspector de specialitate, revizor contabil, auditor gradul IA.

Bugetarii cu funcţii de execuţie cu studii de scurtă durată din serviciile deconcentrate ale ministerelor şi altor organe centrale de specialitate ar putea primi un salariu între 3.420 de lei şi 1.020 lei, iar cei cu studii medii, între 2.220 de lei şi 870 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici