Funeriu a confirmat participarea la Roland Garros, dar condiţionează participarea de agenda internă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, că a confirmat participarea la Ziua României, organizată în premieră în 26 mai la turneul de la Roland Garros, dar că, dacă agenda internă o va impune, va rămâne acasă.

148 afișări
Imaginea articolului Funeriu a confirmat participarea la Roland Garros, dar condiţionează participarea de agenda internă

Funeriu a confirmat participarea la Roland Garros, dar condiţionează participarea de agenda internă

"Am fost invitat, joi, când este ziua României la Roland Garros de doamna preşedintă a Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir. Pe moment am confirmat participarea la acest eveniment. pentru că este un eveniment de reprezentare a României la un turneu foarte prestigios, iar eu am fost invitat în calitate de ministru al Sportului", a spus Daniel Funeriu.

El a precizat însă că nu exclude varianta de a nu participa la eveniment dacă agenda internă nu îi va permite.

"În funcţie de agenda internă s-ar putea să nu merg. Am confirmat prezenţa la acest eveniment. Cred că este important pentru ţara nostră. Este o cutumă ca atunci când se organizează ziua unei ţări şi ministrul Sportului din acea ţară să fie invitat", a arătat Funeriu.

Preşedintele FRT, Ruxandra Dragomir, a declarat, în urmă cu o zi, într-o conferinţă de presă, că la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, ce are loc la Paris, va fi organziată, joi, în premieră Ziua României, eveniment la care vor participa, printre alţii, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"La ultima Adunare Generală, care a avut loc la Amsterdam am fost întrebată de către preşedintele federaţiei europene, dar şi de către preşedintele federaţiei internaţionale dacă ne-ar face plăcere ca România să fie sărbătorită în cadrul turneului de la Roland Garros, pe 26 mai. Bineînţeles că pentru noi este o mare onoare şi suntem convinşi că acest lucru vine ca o urmare a progreselor pe care le-a făcut FRT în ultima eprioadă. Evenimentul se va numi Ziua României şi vor participa ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Funeriu, fostul ministru doamna Plăcintă, domnul Sever Dron, noul vicepreşedinte al FRT, şi bineînţeles eu, care voi fi prezentă acolo", a spus Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici