Funeriu: Atribuţiile legale pentru desemnarea unui director la "Jean Monnet" nu aparţin elevilor

Raportul Corpului de control în cazul Liceului "Jean Monnet" este clar, iar conducerea Inspectoratului Şcolar al Capitalei va duce la îndeplinire concluziile acestuia, a declarat, luni, ministrul Daniel Funeriu, el precizând că atribuţiile legale pentru desemnarea unui director nu aparţin elevilor.

657 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Atribuţiile legale pentru desemnarea unui director la "Jean Monnet" nu aparţin elevilor

Funeriu: Atribuţiile legale pentru desemnarea unui director la "Jean Monnet" nu aparţin elevilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat, la finalul discuţiilor din Parlament privind bugetul Ministerului Educaţiei pe 2012, ce face cu cazul de la Liceul "Jean Monnet", unde cele două directoare demise nu vor să plece de la conducerea liceului, iar elevii au ieşit în curtea şcolii să protesteze, ministrul Daniel Funeriu a răspuns că raportul Corpului de control al Ministerului Educaţiei "este clar, iar conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va duce la îndeplinire concluziile acestuia".

În cazul elevilor de la Liceul "Jean Monnet" care au declanşat, luni, un protest spontan, ministrul Educaţiei a spus că atribuţiile legale pentru desemnarea unui director nu aparţin elevilor.

"Am dat încă din prima zi coordonatele pentru acest an şcolar. Sunt foarte clare: disciplină, organizare bună şi respectarea valorilor şcolii româneşti. Or, în condiţiile în care s-a constatat ceea ce s-a constatat la acest liceu, vreau să dau un mesaj foarte clar, indiferent de gradul de emancipare al unor elevi, indiferent de condiţiile materiale pe care le au unii elevi: Legea este aceeaşi pentru toţi! La acest liceu sunt şi elevi şi cadre didactice foarte bune. Este unul dintre liceele la care am avut o notă de 10 la bacalaureat, însă tocmai pentru a prezerva calitatea cred că aceste măsuri trebuie duse până la capăt. Nu cred aici că este subiect de dezbatere. Nu cred că un raport al unui corp de control al MECTS este subiect de dezbatere. Legea este foarte clară", a subliniat ministrul Daniel Funeriu.

El a mai spus că, în plus, conducerea unei unităţi de învăţământ preuniversitar are o serie de atribuţii, una dintre acestea fiind asigurarea, de exemplu, pe durata excursiilor şcolare a siguranţei elevilor.

"Acest lucru nu s-a întâmplat. O serie de alte reglementări legale nu au fost respectate, cu consecinţele care se văd", a precizat ministrul Educaţiei.

Funeriu a adăugat că la Liceul "Jean Monnet" este vorba despre un complex de situaţii care, puse la un loc, ar fi putut să ducă în continuare la comportamente precum cele care au fost prezentate în presă.

"Acest lucru trebuie să înceteze, repet, indiferent de gradul de emancipare al unora, indiferent de situaţia materială, indiferent de orice, pentru că până la urmă şcoala este un vehicul al valorilor, este instituţia prin care se asigură transferul acestor valori de la o generaţie la alta", a mai spus Funeriu.

Câteva zeci de elevi au ieşit, luni, în curtea Liceului "Jean Monnet" din Capitală pentru a protesta faţă de decizia de demitere a conducerii şcolii, ei cerând să nu mai fie asociată imaginea liceului cu scandalurile din ultima perioadă şi să se arate că unitatea are şi foarte mulţi olimpici.

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza timp de un an activitatea unităţii de învăţământ, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici