Funeriu: Educaţia a primit 6% din PIB, fondul de salarii pentru profesori este asigurat

Ministrul desemnat al Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a primit informaţii de la Ministerul de Finanţe potrivit cărora Educaţia a primit 6% din PIB, fondul de salarii al profesorilor fiind, astfel, asigurat.

21 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Educaţia a primit 6% din PIB, fondul de salarii pentru profesori este asigurat

Funeriu: Educaţia a primit 6% din PIB, fondul de salarii pentru profesori este asigurat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am primit primele informaţii despre buget, aşa cum a fost prevăzut de Ministerul de Finanţe pentru anul 2010, avem datele preliminare şi voi face o informare foarte riguroasă înt-un timp foarte scurt după ce voi studia în detaliu acest buget. Totuşi, câteva linii generale se pot desprinde. În primul rând suntem la 6% din PIB pentru Educaţie, ceea ce este un lucru excepţional pentru un an dificil ca 2010", a spus Funeriu.

El a arătat că al doilea lucru important aflat de la Ministerul de Finanţe este că toate cerinţele Ministerului Educaţiei au fost satisfăcute, inclusiv fondurile de salarii pentru profesori. Funeriu a precizat că pentru Cercetare se înregistrează o creştere cu 4% faţă de 2009, datele pentru Tineret şi Sport urmând a fi primite în curând.

Funeriu a ţinut să mai precizeze că nu s-a discutat despre alte zile de concediu fără plată decât cele prevăzute până acum în sistemul de educaţie.

"O spun foarte ferm, acest subiect nu a fost luat în discuţie. Ministerul de Finanţe a alocat Ministerului Educaţiei toţi banii ceruţi de minister", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici