Funeriu: Examenul de bacalaureat şi anul şcolar se vor finaliza în condiţii optime

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, marţi, după discuşia cu sindicaliştii din învăţământ, că examenul de bacalaureat şi anul şcolar se vor încheia în condiţii optime, chiar dacă situaţia actuală este una "dificilă".

18 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Examenul de bacalaureat şi anul şcolar se vor finaliza în condiţii optime

Funeriu: Examenul de bacalaureat şi anul şcolar se vor finaliza în condiţii optime (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Prioritatea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) este organizarea examenului de bacalaureat. Ministerul Educaţiei va lua toate măsurile care se impun pentru ca examenul de bacalaureat şi anul şcolar să se încheie în condiţii optime. Joi vom anunţa toate măsurile pe care le vom lua în acest sens", a spus ministrul Educaţiei.

Anterior, liderii sindicali au anunţat că îşi menţin decizia de a organiza greva generală din 31 mai şi că pun sub semnul întrebării desfăşurarea examenului de bacalaureat.

"Greva din 31 mai va avea loc. Este decizia tuturor confederaţiilor sindicale. Guvernul a propus măsuri inacceptabile pentru Educaţie, în contextul în care ar fi existat alte soluţii, respectiv analiza în totalitate a sectorului bugetar, din ultimii cinci ani, mai ales în privinţa angajărilor. Învăţământul este la limita supravieţuirii", a declarat Simion Hăncescu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, după întâlnirea cu ministrul Funeriu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici