Funeriu: Îi voi contacta pe toţi liderii sindicali pentru a începe de luni discuţiile

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, vineri, că îi va contacta pe toţi liderii sindicali pentru ca, începând de luni, chiar dacă este zi liberă, să înceapă discuţiile privind greva generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină.

21 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Îi voi contacta pe toţi liderii sindicali pentru a începe de luni discuţiile

Funeriu: Îi voi contacta pe toţi liderii sindicali pentru a începe de luni discuţiile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Noi lucrăm luni. Mizăm foarte mult pe toţi profesorii de bună credinţă din România. Avem un set de măsuri pe care le pregătim pentru a evita blocarea anului şcolar şi a bacalaureatului. Cred că este normal să avem înainte o discuţie cu sindicatele. Ziua bacalaureatului este o zi specială. Cred că este cinic să îi iei ostatici pe tinerii României într-un conflict care nu este al lor", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a amintit despre greva precedentă a profesorilor din 22 aprilie, în ziua a patra a probei de competenţe digitale, când o mare parte dintre profesori a participat la test.

Elevii vor susţine, între 31 mai şi 4 iunie, proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, probele scrise încep în 28 iunie cu Limba şi literatura română şi continuă în 29 iunie cu Limba şi literatura maternă, în 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, în 2 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. În 4 iulie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00) şi pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00).

Ministrul Educaţiei a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că va fi definitivat un pachet de măsuri pentru a evita blocarea anului şcolar, dar mizează şi pe faptul că dascălii nu ar risca viitorul elevilor prin neparticiparea la bacalaureat, susţinând că nu va lua nicio măsură represivă injustă împotriva profesorilor.

Daniel Funeriu a precizat că acest pachet de măsuri care ar evita blocarea anului şcolar va fi gata săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici