Funeriu: Inspectoratele şcolare trebuie să se implice în combaterea violenţei în şcoli

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a atenţionat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), dar şi celelalte inspectorate şcolare din ţară, după incidentul petrecut la Colegiul Tehnic Energetic din Capitală, că au datoria să asigure disciplina şi siguranţa în şcoli.

42 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Inspectoratele şcolare trebuie să se implice în combaterea violenţei în şcoli

Funeriu: Inspectoratele şcolare trebuie să se implice în combaterea violenţei în şcoli (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministrul Daniel Funeriu recomandă inspectoratelor şcolare să dea dovadă de mai multă fermitate în aplicarea mijloacelor de prevenire şi combatere a cazurilor de violenţă în unităţile de învăţământ, întrucât aceste evenimente perturbă activitatea la nivelul şcolii şi pot avea consecinţe traumatizante pentru cei afectaţi, informează Ministerul Educaţiei.

Având în vedere incidentul petrecut, vineri, la Colegiul Tehnic Energetic din Capitală, ministrul Educaţiei a solicitat ISMB să înceapă o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care acesta s-a produs şi, după finalizarea investigaţiei, să aplice măsurile care se impun.

Trei eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Energetic din Sectorul 5 al Capitalei s-au luat la bătaie, vineri seară, una dintre acestea fiind internată în spital până sâmbătă dimineaţă.

Consiliul profesoral al Colegiului Tehnic Energetic din Capitală analizează cazul celor trei eleve care s-au bătut în unitatea de învăţământ, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

Sancţiunile care pot fi date în acest caz sunt de la mustrarea celor trei eleve în faţa clasei, până la suspendarea lor între trei şi cinci zile. Fiind în clasa a IX-a, fetele nu pot fi exmatriculate.

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti este interesat să vadă ce se întâmplă în această unitate de învăţământ, având în vedere că, în urmă cu un an, în aceeşi şcoală două fete s-au bătut pentru un băiat, a mai spus Cristian Alexandrescu.

"Mă interesează motivul pentru care apar astfel de violenţe în această şcoală şi să găsesc soluţii pentru a le preveni", a precizat Alexandrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici