Funeriu: Nu am cerut niciodată ca festivităţile de început de an şcolar să dureze 30 de minute

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că nu a cerut niciodată ca festivităţile organizate pentru începerea anului şcolar să dureze doar 30 de minute, ci să fie strict în interesul copiilor.

47 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu am cerut niciodată ca festivităţile de început de an şcolar să dureze 30 de minute

Funeriu: Nu am cerut niciodată ca festivităţile de început de an şcolar să dureze 30 de minute (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei a precizat că acolo unde există tradiţie, aceasta se păstrează, el neimpunând o durată a festivităţilor de început de an şcolar.

Ministrul Daniel Funeriu, a cerut inspectorilor şcolari ca luni, în prima zi de cursuri, elevii şi părinţii să fie instruiţi cu privire la siguranţa în unităţile de învăţământ şi în afara lor, iar festivităţile de la deschiderea anului şcolar să fie gândite exclusiv în interesul copiilor.

"Nu am cerut ca festivităţile din 13 septembrie să fie reduse la 30 de minute. În schimb, în videoconferinţă am cerut inspectorilor generali şcolari ca în prima zi de şcoală să fie organizată o oră de dirigenţie în care să li se explice părinţilor şi copiilor despre siguranţa în şcoli şi în afara lor. Legat de organizarea serbărilor, acolo unde este o tradiţie, ea poate fi menţinută. Dar am cerut ca serbările să fie organizate dacă sunt în intersesul copiilor. Concret, nu aş vrea ca elevii să fie ţinuţi în soare, în picioare, ore în şir", a mai spus Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici