Funeriu: Nu există nicio ordonanţă care să interzică premierea elevilor olimpici

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu neagă existenţa unei ordonanţe care să interzică premierea elevilor olimpici şi spune că Guvernul Ponta nu are nicio justificare pentru neacordarea premiilor olimpicilor, în afară de aceea că "nu apreciază performanţa şcolară".

193 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu există nicio ordonanţă care să interzică premierea elevilor olimpici

Funeriu: Nu există nicio ordonanţă care să interzică premierea elevilor olimpici (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"Nu există nicio ordonanţă care să interzică premierea elevilor olimpici. Premiile se dau pentru anul anterior", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

El a precizat că în 2011, când a fost ministru al Educaţiei, a organizat o ceremonie publică la care a acordat premiile cuvenite olimpicilor din 2010.

"Noi i-am premiat pe elevii de nota 10 la bacalaureat, Guvernul Ponta nu. USL premiază plagiatorii, desemnându-i premieri şi chiulangii, punându-i preşedinţi interimari", a adăugat Funeriu.

Fostul ministru al Educaţiei a mai spus că cei care reprezentau România la competiţiile internaţionale erau premiaţi chiar şi de comunişti.

"Un plagiator şi un chiulangiu nu au cum să aprecieze performanţa şcolară. Nu e în ADN-ul lor. Pe domnul academician Andruh, care coordonează de mulţi ani lotul de chimie, USL l-a numit politrucul lui Funeriu. Până şi comuniştii ne premiau pe cei care reprezentam România la competiţiile internaţionale, ţin minte că în 1988 am fost premiat pentru asta", a precizat fostul ministru al Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici