Funeriu: Procedurile de angajare a răspunderii pe legea educaţiei pot fi încheiate în două săptămâni

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că procedurile de angajare a răspunderii Guvernului pentru legea educaţiei pot fi încheiate în două săptămâni şi că gestul PDL de a discuta proiectul în detaliu a fost tratat greşit de opoziţie şi folosit pentru a tergiversa discuţia din interese ilegitime.

32 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Procedurile de angajare a răspunderii pe legea educaţiei pot fi încheiate în două săptămâni

Funeriu: Procedurile de angajare a răspunderii pe legea educaţiei pot fi încheiate în două săptămâni (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

El a afirmat, marţi, că gestul preşedintelui Comisiei de Învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (senator PDL, fost ministru al Educaţiei -n.r.) de a discuta proiectul legii Educaţiei articol cu articol a fost unul de "mare eleganţă politică", dar opoziţia l-a considerat o slăbiciune.

"Aş dori să-i adresez mulţumirile mele domnului preşedinte al Comisiei de educaţie din Senat, domnul Hărdău, senator PDL, fost ministru al Educaţiei) care a făcut un gest de mare eleganţă politică, mai ales în România, când a decis ca dezbaterile pe tema legii Educaţiei, articol de articol, să se întâmple cu unanimitate. Altfel spus, nu a trecut la un articol până când articolul precedent nu a fost discutat şi votat în unanimitate. Din păcate, acest gest a fost înţeles greşit de opoziţie şi a fost interpretat ca o slăbiciune şi, în consecinţă, unii membri ai opoziţiei, pentru a menţine interese ilegitime în învăţământul superior, au tărăgănat, au blocat această lege", a declarat Funeriu, la finalul şedinţei în care Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea Educaţiei.

Întrebat de presă când crede că Executivul va supune aprobării Camerelor reunite acest act normativ, având în vedere că opoziţia refuză să participe la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, organism care, alături de Biroul permanent al Senatului, trebuie să decidă calendarul asumării, ministrul şi-a exprimat speranţa că Parlamentul "va rămâne" în termenul constituţional de două săptămâni.

"Responsabilitatea tergiversării acestei legi revine celor care nu au înţeles sau care se prefac că nu vor să înţeleagă importanţa unei noi legi ai educaţiei. Sunt aceiaşi oameni care sunt pescuitori în apele tulburi ale educaţiei. Sunt aceiaşi oameni care nu pot să supravieţuiască într-un sistem limpede, într-un sistem clar şi predictibil. Răspunderea politică pentru o nouă tergiversare nu cred că la ora actuală poate fi asumata în România de nimeni", a spus Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici