Funeriu: Recredibilizarea învăţământului românesc, principala misiune a mandatului meu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar la Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din Arad, unde participă alături de lideri locali ai PDL, că recredibilizarea învăţământului românesc este principala misiune a mandatului său de ministru.

27 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Recredibilizarea învăţământului românesc, principala misiune a mandatului meu

Funeriu: Recredibilizarea învăţământului românesc, principala misiune a mandatului meu (Imagine. Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Tot ce face Ministerul Educaţiei, tot ce face Guvernul este pentru ca ei (n.r. - elevii) să poată avea multă multă încredere în acest sistem de învăţământ. (...)De aceea, recredibilizarea învăţământului românesc este principala misiune a mandatului meu de ministru al Educaţiei", a afirmat Funeriu la deschiderea noului an şcolar de la Arad.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar la Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din Arad, însoţit de lideri locali ai PDL, la ora 9.00, ceremonia de deschidere începând cu intonarea imnului naţional.

În curtea Liceului Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal", situat în centrul Aradului şi cotat ca una dintre cele mai bune şcoli din oraş, sunt prezenţi sute de elevi şi părinţi.

După intonarea imnului, copiii din clasa întâi au defilat în careul format, fiind aplaudaţi de elevii din clasele mai mari.

Funeriu este însoţit de lideri locali ai PDL, între care primarul Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, prefectul Călin Bibarţ şi senatorul Ovidiu Marian.

Funeriu a ţinut un discurs foarte scurt, care a fost aplaudat cu reţineri şi în care demnitarul le-a mulţumit dascălilor pentru "solidaritatea de care au dat dovadă" în ultimele luni, în pofida reducerilor salariale şi a condiţiilor economice grele.

Ministrul a spus că profesorii au reuşit să se adune în jurul elevilor pentru încheierea anului şcolar şi le-a mulţumit acestora pentru solidaritate.

Elevilor, ministrul le-a transmis că "România va creşte mai puternică datorită părinţilor şi profesorilor".

Discursul lui Funeriu a fost urmat de cuvântări ale autorităţilor locale.

După festivitate, ministrul Educaţiei va vizita alte două şcoli din municipiul Arad, considerate printre cele mai dotate unităţi de învăţământ, dar şi o şcoală din localitatea Şagu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici