Furtună de zăpadă în Pasul Tihuţa. Drumarii au folosit 20 de tone de antiderapant

O furtună de zăpadă a avut loc, duminică dimineaţă, în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului, drumarii fiind nevoiţi să folosească 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a menţine drumul practicabil.

364 afișări
Imaginea articolului Furtună de zăpadă în Pasul Tihuţa. Drumarii au folosit 20 de tone de antiderapant

Furtună de zăpadă în Pasul Tihuţa. Drumarii au folosit 20 de tone de antiderapant (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, duminică, că a nins foarte mult, iar vântul a suflat cu putere.

"Nu am văzut aşa ceva nici iarna. Cred că dacă nu acţionam, aveam pe şosea 12 centimetri de zăpadă. Am intervenit între orele 3.00 şi 4.00 cu toate utilajele fiindcă a fost pur şi simplu furtună de zăpadă. A suflat un vânt puternic şi a nins ca în mijlocul lui decembrie. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva în luna mai. Din fericire, nu am avut blocaje. Şi acum (duminică dimineaţă - n.r.) sunt minus 2 grade Celsius, frig ca iarna", a spus Curtean.

Curtean a precizat că drumarii au împrăştiat 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a menţine drumul practicabil.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în noaptea de sâmbătă spre duminică a nins mai ales în zona de munte. Duminică dimineaţă, stratul de zăpadă măsura doi centimetri la Piatra Fântânele şi un centimetru la Straja, la baza muntelui.

Pasul Tihuţa face legătura între Transilvania şi Moldova şi se află la 1.400 de metri altitudine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici