Video Furtuni şi inundaţii în Moldova (VIDEO)

Acoperişuri smulse de vânt, mai multe drumuri judeţene şi zeci de imobile, inundate şi două persoane luate de viitură din cauza ploilor torenţiale şi furtunilor care s-au produs, începând de miercuri de la prânz, în Moldova.

26 afișări
Vezi aici situaţia din Vrancea

Vezi aici situaţia din Bacău

Vezi aici situaţia din Galaţi

Vezi aici situaţia din Vaslui

Potrivit Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile peste o sută de litri de ploaie pe metru pătrat cu căzut, în mai puţin de 24 de ore, în Moldova.

Judeţul Vaslui a fost cel mai afectat de ploile torenţiale căzute în cursul zilei de miercuri, în doar câteva ore staţia hidrologică de la Zeletin măsurând 125 de litri de apă pe metru pătrat, informează Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Potrivit măsurătorilor date publicităţii de MMDD miercuri după-amiază, recordul de la Zeletin nu a fost depăşit, însă şi în alte zone din judeţele Galaţi, Vrancea sau Vaslui au căzut cantităţi importante de precipitaţii.

Astfel, la Adjudu Vechi, în judeţul Vrancea, aparatele hidrologilor au măsurat 92,6 litri de apă de ploaie căzuţi pe metru pătrat în acelaşi interval de timp. Tot în Vrancea, la Vidra au fost măsuraţi 54,5 litri pe metru pătrat, la Panciu 40 de litri pe metru pătrat, iar la Cosmeşti 28,8 litri pe metru pătrat în mai puţin de o zi.

În judeţul Galaţi, în acelaşi interval de timp s-au înregistrat 97 de litri pe metru pătrat la staţia de măsurare de la Gohor, 80 de litri pe metru pătrat la Nicoreşti şi 36,8 litri pe metru pătrat la Priponeşti

În Vaslui, pe lângă recordul de la Zeletin, hidrologii au mai măsurat cantitatea precipitaţiilor căzute doar în ziua de miercuri la staţia Galbeni, unde s-a înregistrat valoarea de 97 de litri pe metru pătrat.

În urma acestor precipitaţii s-au produs scurgeri de pe versanţi, depăşindu-se astfel cotele de atenţie şi inundaţie la staţiile hidrometrice de pe Zeletin - cu doi centimetri la staţia Galbeni - şi de pe Berheci - cu 62 de centimetri la Feldioara.

Ministerul Mediului avertizează că ploile prognozate vor duce în continuare la scurgeri "importante" pe versanţi, torenţi şi pâraie şi vor genera creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici unde sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi chiar de inundaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici