FOTO | FURTUNILE au făcut ravagii în ţară. O femeie a MURIT după ce un copac a lovit-o la cap, altă persoană este în comă, iar la Galaţi sunt cel puţin zece răniţi, doi în stare gravă, după o vijelie de 30 de minute. Mai multe drumuri, blocate/ La Bistriţa, copacii rupţi au blocat calea ferată şi au avariat maşini

O femeie de 51 de ani, din Brăila, a murit, marţi seara, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care una este în comă, după ce au fost lovite de copacii doborâţi de o furtună violentă. Cel puţin 10 persoane au fost rănite în urma vijeliei de 30 de minute care a avut loc, marţi, în Galaţi, două persoane fiind duse la spital cu răni grave, după ce au fost lovite de copacii smulşi de puterea vântului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Mai multe ambulanţe au intervenit pentru a prelua persoane rănite, autorităţile spunând că zeci de copaci au căzut, peste maşini şi case, iar mai multe drumuri sunt blocate.

4752 afișări
Imaginea articolului FOTO | FURTUNILE au făcut ravagii în ţară. O femeie a MURIT după ce un copac a lovit-o la cap, altă persoană este în comă, iar la Galaţi sunt cel puţin zece răniţi, doi în stare gravă, după o vijelie de 30 de minute. Mai multe drumuri, blocate/ La Bistriţa, copacii rupţi au blocat calea ferată şi au avariat maşini

Furtunile au făcut ravagii în ţară. Un bărbat din Galaţi a fost rănit grav după ce un copac a căzut peste el, iar mai multe drumuri sunt blocate/ La Bistriţa, copacii rupí au blocat calea ferată şi au avariat mai multe maşini

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Brăila: O femeie a murit după ce un copac smuls de vijelie a lovit-o în cap

O femeie de 51 de ani, din Brăila, a murit, marţi seara, iar patru persoane au fost rănite, dintre care una este în comă, după ce au fost lovite de copaci doborâţi de o furtună violentă care s-a abătut asupra judeţului Brăila., transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian, a declarat, marţi seara, corespondentului MEDIAFAX că, în urma vijeliei, patru persoane au fost rănite de arborii doborâţi de vânt, iar una dintre victime, o femeie de 51 de ani, din Brăila, care se afla în localitatea Lacu Sărat, a murit, după ce un copac a lovit-o în cap.

Era împreună cu soţul său. Bărbatul a apucat să se urce în maşină, femeia, însă, nu. A căzut copacul şi a fost rănită grav. A suferit politraumatisme, a fost în comă, iar ulterior a decedat. Soţul său nu a fost grav rănit”, a declarat Ştefan Stoian.

Potrivit acestuia, încă un bărbat care se afla cu maşina în apropiere de sediul Poliţiei Brăila a fost rănit după ce un copac a căzut peste autoturism iar şoferul a fost scos de un echipaj de poliţie, nefiind însă transportat la spital.

De asemenea, o altă femeie a fost rănită uşor de un pom doborât de vânt.

Ştefan Stoian a mai spus că 21 de maşini au fost avariate în municipiul Brăila, iar 20 de acoperişuri au fost serios afectate.

Potrivit reprezentanţilor ISU, în judeţul Brăila au căzut peste 500 de arbori, iar marţi seara, în jurul orei 23.00, 44 de localităţi nu aveau curent electric.

Judeţul Brăila s-a aflat marţi sub atenţionare cod portocaliu de furtună.

a

 

La Galaţi sunt cel puţin zece răniţi, doi în stare gravă, după o vijelie de 30 de minute

Directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că cel puţin 10 persoane au fost rănite de copacii căzuţi, doi bărbaţi fiind în stare gravă, în urma vijeliei de 30 de minute care a avut loc în mai multe zone din judeţ.

Polinschi a declarat că răni grave au un bărbat din municipiul Galaţi şi altul din comuna Vânători.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că salariaţii ISU au fost chemaţi de acasă pentru a forma echipe de intervenţie.

Sunt cel puţin 150 apeluri, peste o sută de copaci căzuţi în municipiul Galaţi, 30 de apeluri privind copaci căzuţi peste maşini, alte zeci de intervenţii pentru acoperişuri şi reclame rupte. Probleme sunt în tot judeţul, la Tecuci avem cinci curţi inundate şi zeci de copaci căzuţi, avem echipe care intervin cu drujbe şi accesorii pentru descarcerare. S-a realizat mărirea capacităţii operaţionale cu personal din tura liberă pentru formarea unor echipe de intervenţie”, a declarat Chiriţă.

În oraşul Galaţi circulaţia tramvaielor şi a troleibuzelor a fost întreruptă după ce copacii au căzut peste linii.

Copacii au căzut peste reţelele electrice care alimentează tramvaiele. Niciun tramvai nu circulă, sunt blocate în diverse zone ale oraşului. Intervenim, reţelele sunt la pământ. La Parcul CFR un copac a căzut peste un stâlp, l-a dărâmat, acesta a căzut chiar lângă autobuzul aflat în staţie. Din fericire nu era nimeni în staţie, nu au fost răniţi, dar autobuzul este blocat, nu poate ieşi din staţie”, a spus Genica Totolici, directorul Transurb.

Primarul oraşului Galaţi Ionuţ Pucheanu a convocat, pentru marţi seara, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. 

 

Galaţi: Un bărbat a fost rănit grav după ce un copac rupt de vijelie a căzut peste el

Potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, la numărul unic de urgenţă 112 au sunat numeroase persoane, care au fost rănite în urma vijeliei care a durat aproximativ 30 de minute..

Un copac s-a prăbuşit peste o maşină care se deplasa pe o stradă din oraş rănindu-l pe şofer, iar un alt copac a căzut peste un gălăţean de 30 de ani din comuna Vânători, tânărul fiind dus la spital în stare gravă.

Avem numeroşi răniţi, cel puţin şapte ambulanţe intervin dar sunt foarte multe solicitări, suntem foarte aglomeraţi, de abia facem faţă. De aceea, pe cei cu răni uşoare sau cu alte probleme care nu sunt foarte urgente îi rugăm să se ducă la spital cu maşinile lor, sunt persoane care au degete rupte, contuzii, ei trebuie să meargă cu propriile mijloace la spital. Încă nu ştim câte cazuri avem, dar sunt şi cazuri grave, o persoană lângă Galaţi, la Vânători a căzut copacul peste ea”, a declarat Polinschi.

Totodată, reprezentanţii ISU Galaţi intervin în alte situaţii de urgenţă. Drumul Naţional 25 între localităţile Pechea şi Independenţa este închis din cauza copacilor care au căzut pe şosea, iar în municipiul Galaţi, copacii care au căzut au distrus reţeaua care alimentează cu electricitate tramvaiele blocând circulaţia acestora. 

Bistriţa: Cale ferată blocată, copaci rupţi, maşini avariate şi locuinţe fără curent, după vijelie

Un copac a căzut, marţi, peste calea ferată Beclean – Cluj, blocând una dintre linii, alţi arbori s-au prăbuşit peste maşini, iar mai multe locuinţe au rămas fără energie electrică, în urma furtunii care a avut loc în mai multe zone din judeţul Bistriţa-Năsăud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mulţi copaci, dar şi un panou de informare şi bucăţi din acoperiş au căzut, marţi, peste mai multe maşini din Bistriţa şi peste calea ferată din zona oraşului Beclean, pompierii fiind solicitaţi să intervină în mai multe zone pentru a elimina pericolul după o furtună cu vijelii.

“Prima intervenţie a avut loc în oraşul Beclean unde pompierii împreună cu reprezentanţii CFR au intervenit pentru deblocarea căii ferate, una dintre cele două linii CFR din zonă fiind blocată de un copac care a căzut în urma furtunii puternice. Din fericire, copacul nu a blocat decât una dintre cele două linii CFR, circulaţia feroviară nefiind afectată, iar în perioada în care a avut loc intervenţia nu au existat probleme cu traficul feroviar”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Furtuna a creat probleme şi în Bistriţa, unde cel puţin trei autoturisme au fost avariate după ce peste ele au căzut un copac, un panou stradal şi mai multe ţigle pe un bloc.

Vântul puternic a rupt şi mai mulţi copaci şi a afectat acoperişurile mai multor blocuri din oraş, la ora transmiterii acestei ştiri pompierii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi pompieri voluntari intervenind în mai multe zone pentru tăierea arborilor căzuţi şi înlăturarea bucăţilor din acoperişurile blocurilor care s-au desprins din cauza furtunii.

Totodată, vijelia a creat probleme mai multor locuitori din oraşul Năsăud, care au rămas, marţi, fără curtent electric, în urma vântului puternic.

Bistriţa-Năsăud s-a aflat sub avertizare de cod portocaliu de vânt şi vijelii, cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care a depăşit 90 de kilometri pe oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici