Gabriela Firea, dacă PNL şi USR nu vor vota pentru Rovana Plumb comisar european: Se vor umple de ridicol

Europarlamentarii PNL şi USR nu vor reuşi decât să se umple de ridicol şi să o pună într-o poziţie delicată pe Ursula von der Leyen dacă vor vota împotriva numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, crede Gabriela Firea, primarul Capitalei.

1855 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, dacă PNL şi USR nu vor vota pentru Rovana Plumb comisar european: Se vor umple de ridicol

Firea, dacă PNL şi USR nu vor vota pentru Rovana Plumb comisar european: Se vor umple de ridicol

Gabriela Firea a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, după ce Consiliul UE a aprobat lista persoanelor nominalizate pentru funcţiile de comisari europeni, că Rovana Plumb va fi comisar pentru Transporturi „în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL”.

„Rovana Plumb va fi comisar european pentru Transporturi, în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL. Chiar dacă europarlamentarii acestor partide vor acţiona contrar oricăror cutume şi vor vota, la audierile din comisii, împotriva comisarului desemnat din partea ţării noastre, nu vor reuşi decât să se umple de ridicol şi să o pună într-o poziţie delicată pe Ursula von der Leyen, care şi-a asumat această nominalizare în deplină cunoştinţă de cauză şi cu respectarea tuturor reglementărilor legale”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, votul în comisii este doar consultativ, iar în plen votul se acordă întregii Comisii, în bloc, fiind foarte puţin probabil ca europarlamentarii USR şi PNL să voteze altfel decât grupurile politice din care fac parte, „doar ca să se răzbune pe PSD”.

„Este foarte trist că tocmai cei care se erijează în reprezentanţii noului mod de a face politică se pretează la astfel de jocuri meschine, politicianiste, din care de pierdut nu are nici PSD, nici Rovana Plumb, ci România”, a mai scris Firea.

Consiliul UE a aprobat, marţi, lista persoanelor nominalizate pentru funcţiile de comisari europeni, unde din partea României este propusă Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Consiliul a aprobat astăzi (marţi - n.r) lista persoanelor care sunt propuse pentru a fi desemnate membri ai Comisiei până la 31 octombrie 2024. Potrivit articolului 17(7) din Tratatul Uniunii Europene, list este adoptată de Consiliu în consens cu preşedintele ales al Comisiei. Preşedintele ales Ursula von der Leyen şi-a dat acordul asupra draftului listei comisarilor desemnaţi ieri (luni - n.r.)”, se arată în comunicat de presă publicat, marţi, pe site-ul Consiliului UE.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Parlamentul European trebuie să îşi dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv preşedintele şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate/ vicepreşedintele Comisiei Europene. Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnaţi în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Regulii 125 a Regulamentului Parlamentului. Odată ce Parlamentul European şi-a dat consimţământul, Consiliul European numeşte formal Comisia Europeană, conform Articolului 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene (TUE)”, conform sursei citate.

Taguri:
firea,
comisar,
plumb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici