Gala Avocaţilor: Ziarul Financiar a premiat casele de avocatură din spatele marilor tranzacţii

Ziarul Financiar a premiat, marţi seară, casele de avocatură care au intermediat cele mai importante tranzacţii din 2012 la cea de a patra ediţie a Galei Avocaţilor, un eveniment care a reunit cei mai importanţi avocaţi din România.

859 afișări

Pentru că business-urile de succes se fac cu cei mai buni avocaţi, Ziarul Financiar a identificat şi nominalizat reuşitele lor din ultimul an. 

Astfel, în cadrul galei au fost acordate următoarele premii:

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie în retail a fost câştigat de casele de avocatură Gide Loyrette Nouel, pentru asistarea grupului Auchan la achiziţia hipermarketurilor Real şi Schoenherr şi Asociaţii, pentru asistarea grupului Metro la vânzarea către Auchan a hipermarketurilor Real.

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie în domeniul imobiliar a fost acordat casei de avocatură Reff şi Asociaţii, pentru asistarea fondului de investiţii NEPI la achiziţia City Business Center Timişoara şi casei de avocatură NNDKP pentru asistarea lui Ovidiu Şandor la vânzarea proiectului City Business Center Timişoara.

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie în domeniul IT&C a fost oferit caselor de avocatură DLA Piper, pentru asistarea Naspers la achiziţia a 70% din eMag şi White&Case pentru asistarea eMag şi a lui Iulian Stanciu la vanzarea a  70% din Dante International (operatorul eMag).

- Premiul "Avocatul antreprenorului român" a fost câştigat de casa de avocatură D&B David şi Baias pentru asistarea acţionarilor EnergoBit la vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către BERD şi Innova.

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din domeniul Bănci, Asigurări şi Fonduri de Pensii a fost câştigat de casele de avocatură CMS Cameron McKenna pentru asistarea MetLife la achiziţia Aviva şi Clifford Chance Badea pentru asistarea grupului Aviva la vânzarea afacerilor locale către MetLife.

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din domeniul pharma a mers către casa de avocatură Clifford Chance Badea pentru asistarea  Novator la vânzarea Actavis către Watson.

- Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din domeniul Agro şi FMCG  a fost câştigat de casa de avocatură PeliFilip pentru asistarea CVC Capital la vânzarea Bergenbier către Molson Coors

- Premiul pentru implicarea în cea mai mare finanţare bancară a fost acordat caselor de avocatură RTPR - Allen&Overy pentru asistarea BERD la finanţarea EDP Renovaveis cu 50 mil. euro pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene şi DLA Piper pentru asistarea EDP Renovaveis la obţinerea unei finanţări de 50 mil. euro de la BERD pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene

- Premiul Special "JURISTUL ANULUI" a fost oferit Ileanei Dumitru, Legal and Corporate Affairs Director al Bergenbier SA, pentru contribuţia adusă la realizarea tranzacţiei prin care Molson Coors a preluat controlul Bergenbier.

Continuând tradiţia ultimilor ani, şefii departamentelor de Legal din mari companii din România, precum  GDF Suez, Petrom, BRD, PepsiCo, Orange şi Renault s-au alăturat Ziarului Financiar în demersul de recunoaştere a celor care lucrează zilnic alături de top manageri şi antreprenori pentru a menţine în mişcare economia românească, intermediază tranzacţii şi oferă consultanţă companiilor, aducând valoare adaugată afacerilor.î

În cadrul evenimentului a fost lansat Anuarul Caselor de Avocatură. Cine sunt avocaţii care s-au menţinut în topul performerilor în 2012, cum au evoluat rezultatele financiare ale caselor de avocatură în decursul ultimului an, ce clienţi noi au reuşit să atragă principalele case de avocatură şi care sunt principalele tranzacţii în care avocaţii au oferit servicii de consultanţă sunt doar câteva dintre întrebările al căror răspuns poate fi găsit în Anuarul Caselor de Avocatură.

În deschiderea evenimentului, Cristian Hostiuc, directorul editorial Ziarul Financiar şi Cristi Moga, redactor al aceleiaşi publicaţii, au vorbit despre piaţa de avocatură, trecut, prezent şi viitor, din perspectiva Ziarului Financiar. La dezbatere au participat Silviu Stoica - partener Popoviciu Niţu şi Asociaţii, Ioan Dumitraşcu - partener PeliFilip şi Georgeta Dinu - partener NNDKP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici