Galaţi: 11 persoane la spital, după un grav accident rutier - VIDEO

Un număr de 11 persoane au ajuns la spital, duminică dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident petrecut în localitatea gălăţeană Folteşti.

97 afișări
Imaginea articolului Galaţi: 11 persoane la spital, după un grav accident rutier - VIDEO

Galaţi: 11 persoane la spital, după un grav accident rutier (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit primelor informaţii, la un moment dat, microbuzul, care transporta persoane ce se întorceau de la o nuntă, şi-a schimbat traiectoria de mers şi a ajuns pe contrasens, unde a lovit un autoturism, care a ajuns în şanţ.

Imediat, şi microbuzul a ajuns în şanţ, în urma accidentului fiind rănite 11 persoane, dintre care două mai grav.

La faţa locului, au ajuns trei ambulanţe şi un echipaj SMURD, răniţii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Conform martorilor, este posibil ca accidentul să se fi produs în urma exploziei la unul dintre cauciucurile microbuzului, o altă ipoteză fiind că şoferul ar fi adormit la volan.

Şoferul microbuzului implicat în accident efectua o cursă ilegală, relevă primele informaţii furnizate de la faţa locului.

"Cercetările sunt în plină desfăşurare, iar la faţa locului a fost şi o echipă a Autorităţii Rutiere Române. Din câte susţin aceştia, se pare că este vorba despre o cursă ilegală făcută cu acel microbuz", a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Video Stirileprotv.ro

Informaţia potrivit căreia cursa era una ilegală a fost confirmată şi de către Teodoru Dobriţoiu, managerul societăţii Sherr, care avea licenţă pentru microbuzul respectiv.

"După evenimentul de la Iaşi, eu am dat o dispoziţie ca nicio maşină să nu mai efectueze transport în judeţ. Şoferul acestui microbuz, care este şi proprietarul maşinii, a nesocotit această dispoziţie şi a făcut transportul de persoane. Mă voi adresa organelor competente împotriva sa cu plângere penală, asta pentru că nu a respectat regulile impuse de către societate şi pune, în acest fel, în pericol cele 250 de locuri de muncă de la societatea Sherr", a afirmat Dobriţoiu.

Acesta a mai spus că şoferul se numeşte Cornel Neagu şi are 35 de ani.

Potrivit dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galaţi, starea de sănătate a victimelor accidentului este bună.

"O parte dintre pacienţi au fost externaţi în acest moment. Nici în cele două cazuri mai grave nu se pune problema unor pericole sau complicaţii. Vorbim despre leziuni şi contuzii care nu au pus în pericol viaţa niciunuia dintre cei care se aflau în acel microbuz", a spus medicul gălăţean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici