Galaţi:Cursuri suspendate la Universitatea "Dunărea de Jos"

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a decis suspendarea tuturor cursurilor până vineri, 13 noiembrie, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virsu gripal.

83 afișări
Imaginea articolului Galaţi:Cursuri suspendate la Universitatea "Dunărea de Jos"

Galaţi:Cursuri suspendate la Universitatea "Dunărea de Jos" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

S-a hotărât prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor până vineri, 13 noiembrie, inclusiv. Reluarea cursurilor se va produce, cel mai probabil, începând de sâmbătă, 14 noiembrie. S-a adoptat şi decizia să se realizeze, cu forţe proprii,o dezinfecţie intensivă a tuturor căminelor studenţeşti şi continuarea dezinfecţiei spaţiilor Universităţii, acţiuni începute încă de vineri, 6 noiembrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al universităţii gălăţene, Luiza Şerbănescu, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a dezinfectat etajul al treilea din Căminul C şi toate camerele de pe palierul unde este cazată o studentă diagnosticată cu gripa nouă AH1N1.

În acelaşi timp, parterul Căminului IA a fost transformat în izolator pentru cazurile suspecte de gripă nouă.

Rectoratul a mai decis ca activitatea să fie oprită şi la Casa de Cultură a Studenţilor, unde au loc activităţi culturale şi unde funcţionează şi o discotecă studenţească.

Decizia conducerii universităţii vine după ce, vineri, un caz de infectare cu gripă nouă a fost confirmat la o studentă din Republica Moldova care urmează cursurile Universităţii de stat "Dunărea de Jos". Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor unităţii de învăţământ, tânara nu a luat parte la cursuri, ea intrând în contact doar cu colegele de cameră din căminul studenţesc.

Până în prezent, de la apariţia bolii, în judeţul Galaţi au fost confirmate 18 cazuri de gripă nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici