Galaţi: Şoferul microbuzului, amendat de câteva ori în ultima vreme

Şoferul microbuzului implicat, duminică, în accidentul din comuna gălăţeană Folteşti primise în ultima vreme mai multe sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

171 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Şoferul microbuzului, amendat de câteva ori în ultima vreme

Galaţi: Şoferul microbuzului, amendat de câteva ori în ultima vreme (Imagine: Mediafax Foto)

Conform reprezentanţilor Autorităţii Rutiere Române (ARR), şoferul microbuzului implicat în accidentul din comuna gălăţeană Folteşti, în urma căruia 11 persoane au ajuns la spital, nu a respectat prevederile legale privind transportul de persoane.

"Şoferul microbuzului a fost sancţionat de mai multe ori în ultima vreme. Este vorba despre trei amenzi pentru depăşirea limitei de viteză, dar şi una pentru faptul că nu a purtat centura de siguranţă", a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Potrivit acestuia, în acest caz, împotriva şoferului a fost declanşată cercetarea penală pentru vătămare corporală din culpă.

Reprezentantul ARR Galaţi, Benone Mihailiuc, a explicat că maşina fusese închiriată unei societăţi din municipiul Galaţi pentru transport de persoane pe un anumit traseu din oraş, astfel că transportul de persoane în afara municipiului era ilegal.

"Deşi era coproprietar al microbuzului de transport de persoane - eu nu înţeleg ce înseamnă acela coproprietar dar îi vom spune aşa până se lămuresc lucrurile - Cornel Neagu nu avea voie să efectueze astfel de activităţi în zona respectivă (n.r. - Folteşti, judeţul Galaţi, unde a avut loc accidentul). Microbuzul primise licenţă de transport printr-o societate din Galaţi pentru trasee din municipiu, mai precis pe ruta Micro 19 - Bariera Traian. Practic, maşina a fost închiriată societăţii şi nu putea fi folosită decât cu acordul acestei firme", a declarat Benone Mihailiuc, şeful Autorităţii Rutiere Române Galaţi.

Sursa citată a adăugat că, presupunând că este vorba despre o cursă ocazională, acest coproprietar al maşinii trebuia să facă o cerere la firmă şi ulterior să se întocmească o foaie de drum, să se stabilească tarifele etc.

"Niciunul din aceste lucruri nu s-a făcut, aşa că această cursă este considerată ilegală", a mai declarat Benone Mihailiuc, şeful Autorităţii Rutiere Române Galaţi.

Victimele accidentului petrecut duminică dimineaţă sunt în stare stabilă, iar patru din cele 11 persoane care au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi au fost deja externate.

Celelalte victime se află în continuare sub îngrijire medicală, dar sunt în afara oricărui pericol, au afirmat cadrele medicale de la spitalul din Galaţi.

Pasagerii din microbuz susţin că nu ştiu care sunt motivele pentru care s-a produs evenimentul. Ei spun că ştiu doar că maşina a rulat fără probleme şi că la un moment dat s-a produs accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici