Gândul: Casta notarilor - lovită adânc la buzunare

Un avocat ieşean, Cristian Moşuţi, a dat o puternică lovitură sub centură castei notarilor, informeazã cotidianul Gândul.

100 afișări
Imaginea articolului Gândul: Casta notarilor - lovită adânc la buzunare

Gândul: Casta notarilor - lovită adânc la buzunare (Imagine: gandul.info)

Practic, hotărârile judecătoreşti obţinute în instanţă de Moşuţi le-ar putea lua pâinea de la gură notarilor, singurii care aveau până acum dreptul să încheie şi să autentifice contracte de vânzare-cumpărare pentru bunuri imobile. De acum înainte, se pare că acest lucru îl pot face şi avocaţii, care – spre deosebire de notari – nu percep taxe raportate la valoarea de piaţă a imobilului, ci doar un onorariu negociabil. În acest fel, notarii, în rândul cărora sunt personaje cunoscute, cum ar fi Ioana Tăriceanu, Ioana Băsescu, Manuela Mitrea şi soţia ministrului de Interne, vor trebui să facă faţă unei concurenţe acerbe.

Citeşte pe povestea avocatului ieşean pe www.gandul.info

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici